Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplap földelése egyedi...

Alaplap földelése egyedi [plexi] házban? Kell az összes csavar?

Figyelt kérdés

Építettem egy egyedi plexi házat (már kész van, hiába írja valaki hogy ne csináljam).

- Be kell-e csavarni minden csavart az alaplapba ott, ahol a lyuk széle fémes? Most a hat ilyenből négyben van csavar, ezek rézdróttal össze vannak kötve (és multiméterrel ellenőrizve).

- Ezt a négy (vagy ha kell hat) pontot hova földelhetem? A tápegység háza jó lesz?

2017. febr. 19. 01:16
 1/6 A kérdező kommentje:
Távtartók természetesen vannak benne.
2017. febr. 19. 01:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A tápegységből az alaplapba menő tápkábel tartalmaz földelést, úgyhogy külön nem kell földelni a távtartókat (összekötni sem) - nem is vezet oda vezető ér.

Régebben a távtartók műanyagból voltak ( [link] ), de azok nem voltak jól szerelhetőek, ezért tértek át a fémre ( [link] ). Szóval e miatt sem kell földelni a távtartókat.

2017. febr. 19. 02:10
 3/6 anonim ***** válasza:

A 24 pin -es táp kábelen a feketék a földelés.

[link]

Ami a tépegység 3 vezetékes kábelén a földeléssel van elvezetve, ezért is kell földelt konnektorba dugni.

2017. febr. 19. 02:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Az alaplapban 12V-os egyenáram a legnagyobb, amit találsz. Nincs mit földelni. Amit a csavaroknál látsz, oda simán a negatív pólus van kivezetve. Összekötheted róttal, de az alaplapon is össze van kötve. A tápegységet kell földelni, méghozzá a konnektor felől, az erre szabványosan kialakított módon.
2017. febr. 19. 05:07
 5/6 anonim ***** válasza:

szerintem sem kell földelni, ezt a táp megoldja. Ha nem teszel bele távtartót akkor nem teszel,kész. én azért tennék az összes lehetséges pontra, hogy minél kevesebb esély legyen arra, hogy meghajoljon.

aki meg azt mondja, ne építs egyedi házat azt térdeld gyomorszájon. ne ugasson be senki azért mert kreatív vagy. én is szívesen építenék egyébként, következő házamat tuti én építem.

2017. febr. 19. 08:13
 6/6 anonim ***** válasza:

A Ground az itt nem földelés.

A földelés a tápkábelen keresztül jön, a táp burkolatán keresztül van földelve a ház is.

Vagyis a rézdrótos megoldásodnak értelme nincs.

2017. febr. 19. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!