Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asztali gépet szeretném...

Asztali gépet szeretném lecserélni laptopra. Mennyire jó ár-érték arányúak ezek?

Figyelt kérdés

[link] Aspx? Pn=X751SA-TY027D_W10HP_S

[link] Aspx? Pn=NX. GG7EU. 035

Mivel ritkán hordanám magammal így elsősorban a 17 colos képernyősek érdekelnek. Van egy 120 Gigás Samsung 850 Evo ssd-m, azt ezekbe a gépekbe be lehet úgy szerelni, hogy ne kelljen a DVD meghajtót vagy a HDD-t kivenni?

A játékokból már kinőttem gyors stabil gép a cél ami azért a tömörítéstől vagy videókonvertálástól sem lassul be különösebben. I3 processzorok felé nézelődök elsősorban. Mennyire számít ,hogy hányadik generációs?

2017. febr. 17. 15:44
 1/7 A kérdező kommentje:
2017. febr. 17. 15:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem azzal van a baj, hogy hanyadik generációs, hanem azzal a trükkös U betűvel a végén. Extra energiatakarékos, 15W TDP-vel, így értelemszerűen nagy elvárásokat nem kell velük szemben támasztani.

Viszonyításképpen, hiába 6. generációs a laposban az i3, az ugyancsak 6. generációs i3 6100 kb. 45%-al erősebb. Ha nem a mobilitás a cél, akkor a lehető legrosszabb dolog desktop helyett lapost venni. Amennyibe ez kerül simán összeraksz egy 1151-es asztali platformot, sokkal, de sokkal kellemesebb teljesítménnyel.

Az SSD oltárán meg valamit be kell áldozni. Ezt úgy szokták megoldani, hogy a belső HDD megy az optikai helyére, az SSD meg annak a helyére.

2017. febr. 17. 16:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából elegedet vagyok az asztali géppel(g3258, 6gb ram GTX750ti) csak kis 1 szobás panelba vagyok és helytakarékóság miatt terveztem átállni laptopra. Valami hasonló teljesítményű laptop a cél mint amilyen az asztali is.
2017. febr. 17. 17:23
 4/7 Alex Fly ***** válasza:
Nem éri meg. Ugyanaz a teljesítmény lapos esetén minimum dupla annyiba kerül, mint desktop gép esetén. És a bővítés, későbbi fejlesztés lehetőségét is elfelejtheted.
2017. febr. 17. 17:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Én is számításba vettem, hogy kb. 2x annyiba kerül a laptop mint az asztali gép. De a problémám az, hogy az asztali gépnél a képernyőm 7 éves és már pixelhibás a hangfal vezetéke is megtört így hol működik hol nem. Az egerem görgője sem jó. A múzeumi webkamerámat nem ismeri fel sehogy a Win 10. Ezeket mind külön meg kell venni az asztali géphez.

Laptop 160 ezer ft

Asztali gép 80 ezer ft + 35e képernyő , 8e kamera+mikrofon, 7e egér+billenytyűzet,8e hangfal = 138 ezer ft

Így már nem is olyan nagy az árkülönbség.

Viszont az is tény, hogy laptopnál pár év múlva az egészet cserélni kell asztali gépnél pedig kis szerencsével csak a ház tartalmát.

2017. febr. 18. 06:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Az is tény hogy garancián kívül az asztali gép javítása jóval olcsóbb pláne mert azt én magam is meg tudom csinálni. A munkahelyemen megy egy 300e ft-os felsőbb kategóriás laptopot használok amit szabadon hozzatok- vihetek szükség esetén.
2017. febr. 18. 06:26
 7/7 anonim válasza:
A helytakarékosságon kívül túl sok előnye nem lesz a laptopnak.
2017. febr. 24. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!