Asztali gépet szeretném lecserélni laptopra. Mennyire jó ár-érték arányúak ezek?
[link] Aspx? Pn=X751SA-TY027D_W10HP_S
[link] Aspx? Pn=NX. GG7EU. 035
Mivel ritkán hordanám magammal így elsősorban a 17 colos képernyősek érdekelnek. Van egy 120 Gigás Samsung 850 Evo ssd-m, azt ezekbe a gépekbe be lehet úgy szerelni, hogy ne kelljen a DVD meghajtót vagy a HDD-t kivenni?
A játékokból már kinőttem gyors stabil gép a cél ami azért a tömörítéstől vagy videókonvertálástól sem lassul be különösebben. I3 processzorok felé nézelődök elsősorban. Mennyire számít ,hogy hányadik generációs?
Nem azzal van a baj, hogy hanyadik generációs, hanem azzal a trükkös U betűvel a végén. Extra energiatakarékos, 15W TDP-vel, így értelemszerűen nagy elvárásokat nem kell velük szemben támasztani.
Viszonyításképpen, hiába 6. generációs a laposban az i3, az ugyancsak 6. generációs i3 6100 kb. 45%-al erősebb. Ha nem a mobilitás a cél, akkor a lehető legrosszabb dolog desktop helyett lapost venni. Amennyibe ez kerül simán összeraksz egy 1151-es asztali platformot, sokkal, de sokkal kellemesebb teljesítménnyel.
Az SSD oltárán meg valamit be kell áldozni. Ezt úgy szokták megoldani, hogy a belső HDD megy az optikai helyére, az SSD meg annak a helyére.
Én is számításba vettem, hogy kb. 2x annyiba kerül a laptop mint az asztali gép. De a problémám az, hogy az asztali gépnél a képernyőm 7 éves és már pixelhibás a hangfal vezetéke is megtört így hol működik hol nem. Az egerem görgője sem jó. A múzeumi webkamerámat nem ismeri fel sehogy a Win 10. Ezeket mind külön meg kell venni az asztali géphez.
Laptop 160 ezer ft
Asztali gép 80 ezer ft + 35e képernyő , 8e kamera+mikrofon, 7e egér+billenytyűzet,8e hangfal = 138 ezer ft
Így már nem is olyan nagy az árkülönbség.
Viszont az is tény, hogy laptopnál pár év múlva az egészet cserélni kell asztali gépnél pedig kis szerencsével csak a ház tartalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!