Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Két egyforma pumpa (vízhűtéshe...

Két egyforma pumpa (vízhűtéshez) szinkronizálható 1 db PWM es alaplap csatlakozón?

Figyelt kérdés

Lehet kissé furán fogalmazom meg a kérdést, de leírom egyszerűbben.

Tervben van egy konfig, dupla radiátor, akril csövezés, CPU és VGA blokk, és erre 2db Aerocool VP655 PWM V3 pumpát szeretnék majd kötni. Az alaplap egy Asus Maximus VIII Ranger, amin van 1 db pumpa RPM szabályzó. Attól félek, ha a második pumpa egy FAN RPM szabályzóra megy, akkor nem lesznek szinkronban, már pedig ez baj lenne. Vagy ha egyik sem kerülne a pumpa PWM re, mindkettő 1-1 FAN PWM re menne, akkor megoldható hogy PC indulásától kezdve szinkronban legyenek? Vagy esetleg van olyan elosztó amit erre a célra találtak ki? Mielőtt felteszitek a kérdést, ebben a rendszerben, mármint hogy 2 komponenst kell hűteni, és 2 radiátornyi (plusz a tartálynyi) vizet kell folyamatosan mozgatni, félek kissé kevés lenne 1 pumpa, ezért tervezek kettőt. A zajszint nem sok vizet zavar, engem a stabilabb keringés és némileg magasabb L/h arány jobban érdekel, persze a jobb hűtés érdekében.

2017. febr. 13. 19:08
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocs, eltévesztettem, nem Aerocool, Alpacool. Mindig keverem a kettőt.
2017. febr. 13. 19:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Tegyél be egy erősebb pumpát és kész. [link]

Vastagabb csövezést bír el, simán visz két radiátort is, ezzel a szivattyúval otthoni fűtésrendszert is meg lehet hajtani, nemhogy két radiátort.

2017. febr. 13. 19:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Őszinte leszek, nem MO n élek, és ráadásul Csehben is vagyok, és sem UA ban sem itt nem találtam olyan oldalt ahol komoly vízhűtéshez passzoló pumpát lehet venni. Még az EKWB pumpáit nézegettem, de talán ott is a legerősebb ami elérhető felénk az az EKWB EK-DBAY D5 PWM, viszont úgy gondolom itt a reservoir rész van megfizetve, mert elég sokat kérnek el érte, nah ennyi erővel pedig a VPP655 re gondoltam. Elég nagy darab ez is, 23W és 1500L/h névleges teljesítménye van, de attól félek egyedül nem bírkózna meg vele.
2017. febr. 14. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:
1500/l vízszállításnak bőven elégnek kell lennie arra, amit te akarsz, én egy egy radiátoros rendszert láttam egy 430as pumpával, bőven elegendő volt neki. A Laingot is azért szokták venni, mert a legkisebb fordulaton is elvisz bármit és ott semmi hangja nincs.
2017. febr. 14. 23:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Időközben utánanéztem, mit is bír el a VP655, és csodálkoztam, de ennél komolyabb rendszerekre is rákötötték. 2-3 VGA, CPU, 1-2 radiátor konfig szerint, Flow szenzorok, stb, szóval ami terhelheti a pumpát azt rá is kötöttek, és mégis Single módban volt mind, szóval úgy gondolom 1 elég is lesz, válaszokat köszi :)
2017. febr. 19. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!