Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem fut teljesen gördülé...

Miért nem fut teljesen gördülékenyen az OS a gépemen?

Figyelt kérdés

Van egy HP Compaq dc7800 cmt gépem:

- E5700 (2x3GHz)

- 8GB DDR2 800MHz RAM (2xDual Channel)

- 2x500GB WD5000AAKX HDD (System/Data - Data)

- GT-430 1GB 128bit VGA

De vannak olyan pillanatok, sokszor CPU használat 100% ilyenor laggol be a Firefox (cserélj böngészőt... Chrome ba is ugyanez a helyzet meg a többiben is szal légyszi ezt ne) és nemtudom hogy miért, vagy ez normális?

Akkor van 100% körül a CPU ha fut a Firefox 4-5 ablakkal, abból 3 FHD ra belőtt Pause zot video van megynitva és picit zavaró ez

Normális ez, vagy már újrakéne raknom a gépet?

(Mostani OS telepítés még akkor 3GB RAM al és másik CPU ra történt, lehet ez is gond)

Köszi

2017. febr. 12. 09:28
 1/5 coopper ***** válasza:

Szia.

Nézd meg a windows updatét (ha nem win10-ed van, azon a lenti módszer nem müködik), új hardver installálása után, hiába volt kikapcsolva, elvileg újra aktiválódik a windows update (de 8 giga RAM-ra - ha eddig nem 64 bites rendszered volt - érdemes 64 bites rendszert rakni, tehát újratelepiteni) : http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7..

Sok sikert.

üdv.

2017. febr. 12. 09:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Nagyon elavult proci. Ha az alaplap viszi, rakj bele egy C2Q procit, ma már fillérekért be lehet szerezni. Tehetnél bele egy SSD-t is, ha van rá keret. Bár ilyen alaplappal nem fog teljes mértékben érvényesülni, azért így is sokat segítene az oprendszer mozgékonysága szempontjából.
2017. febr. 12. 10:24
 3/5 A kérdező kommentje:

Win10Pro x64van már a kezdetektől

Quad prociből melyik lenne a jó választás?

Mert a sima 2magosokból próbáltam kimaxolni az órajelet, de quadból sztem drága egy 2.8-3ghz es darab

2017. febr. 12. 10:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerezd be, amit tudsz, meg amit meg tudsz fizetni. Az órajellel ne törődj sokat. Ha 1GHz lenne, a plusz két mag akkor is ég és föld jellegű különbséget jelentene. Minden modern oprendszer rengeteg folyamatot futtat a háttérben. Windows 10 estén ez 50 process körül van, amik még több százszor ennyi szálat futtatnak. Kell a párhuzamos műveletvégzés, ha gyors oprendszert akarsz.
2017. febr. 12. 10:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálam is ez van Haswell Pentiumon. Leginkább youtube, akár flash, akár html5 videó megy (vagy áll), zabál valamennyit. Jó, nem három fogná meg, még ha fhd is, de számottevő cpu igénye van, még leállítva is. Amikor listát játszik háttérben (zene ugye), akkor trackváltáskor igen rondán megáll a Firefox másodpercekre. Más böngészőt nem próbáltam, de feltételezem, hogy a youtube oldal maga van akkora szörnyeteg, hogy evidens, hogy 3GHz két mag nehezen lesz elég többre. Sőt, egy TPLink wifi stickkel lógok a routeremen, és nem valami jó egyik drivere se (a beépített windowsos kevésbé gáz, de szintén okoz akadozásokat). Csak HDD-m van, és a lemez elérése is képes akadozásokat előidézni. Csak IGP van megjelenítésre. A youtube videó hangja is képes akadozni, ha lapok közt váltok vagy nagyokat görgetek Firefoxban. Friss telepítésen még nem volt ilyesmi, nemigen tudom visszavezetni semmire, egyszercsak lett. Tudom, nem segítség, de elképzelhető, hogy windowson ez már ilyen. Sokkal lassabb kétmagoson (AMD E1-2500 CPU-s hp noti) linuxon sosincs ilyesmi, játszod a videót és megy, közben molyolsz, és semmi nem akad. Nyilván egy Libre Office, egy Gimp vagy maga a Firefox sok idő, mire elindul, de amikor nincs nagy matek, egész használható.
2017. febr. 12. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!