Milyen processzort ajánlotok?
40.000 Ft, vagy az alatti értékben szeretnék processzort venni FPS játékra (pl. BF4)- min. 60 FPS ultra grafon - és videó vágásra. Milyen AMD, vagy Intel processzort ajánlanátok nekem ilyen árban, ami a lehető legjobb teljesítményt nyújtaná?
A konfigom:
• Chieftec GPS-700A8 táp
• 2*4GB ram (később ezeket is lecserélem, mert max órajelük csak mindössze 667 MHz)
• 1 TB HDD
• 120 GB SSD
• AMD Radeon (TM) R7 370 Series (4 GB) GPU
Milyen alaplapod van? Mert a foglalat miatt nem minden processzort tud fogadni.
A RAM ddr2-es? Ha alaplap váltás kell akkor valószínűleg RAM ot is kell cserélni
Ha nem sürgős, várd meg az AMD új generációját. Az Intel árait is lejjebb viheti.
Jelenleg egy i3-7100 ajánlható.
#1 Tisztában vagyok vele, hogy mivel jár ha egy új processzort szeretnék venni. Igen, az alaplapot is cserélni fogom a RAM-okkal együtt, de az már másik történet. :)
Függetlenül válaszolok a kérdésedre: DDR3-masok a RAM-ok, az alaplapom fajtája pedig ASRock FM2A55M-DGS.
Persze az új alaplapot és a RAM-okat a választott processzorhoz fogom igazítani. :D
Én inkább alaplapra építeném a konfigot, nem processzorra, mert processzort simán cserélsz egy jobbra, de egy alaplapváltás nehézkes.
A memória órajel nem baj, ha alacsony, ha a késleltetési értékek is alacsonyak.
Intelből s1366-os Xeon, például X5675-öst processzort ajánlanék, de nehéz alaplapot szerezni hozzá (X58 chipset), hamar elkapkodják.
Alapozhatsz s2011 Xeonra is, már jó áron hozzá lehet jutni, egy X79-es alaplapot jó áron szerezhetsz hozzá, de azok még ritkábbak.
KecskeShajt újra!:
Hát, több mint 6 éves socketet ajánlani...
40k-alatt 1151-es socket: Intel G4520 ~27K
Vagy várj még néhány hetet, az Ryzenre. (Habár azt hallani nem hitelesített információk alapján, hogy majd csak nyáron érkeznek az olcsóbb 4-6 magos AMD CPU-k, most csak az 1800X, 1700X, és 1700 fog kijönni és talán az 1600)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!