Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videókártyát vegyek?...

Milyen videókártyát vegyek? (2017)

Figyelt kérdés

Milyen videókártyát vegyek ?

Gta 5 re használnám leginkább tehát játékra.

Van egy Intel Core i5-650 processzorom, azzal nincs baj.

De a jelenlegi videókártyám elég gyenge, legalább egy 2 gb osat szeretnék venni, milyet vegyek ? Ami ehezz passzolna ? 12 gb ramom van dd3 as .

Használtan vennék , garanciális-at.

Várom a tippeket keret : 20-30 ezer forint. Nem szeretnék rá sokat költeni, csak kicsit dobja meg a gépem. Gta 5 öt így is viszi, csak szebb grafikát akarok.

2017. febr. 8. 22:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nem, újan van már 35-36 körül rx460, erősebb mint a 950. Ha van rá keret akkor mindenképp megéri(ahogy javasolták is fentebb).
2017. febr. 9. 16:45
 12/22 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=JJl6je-BL-o

Ebbe a videóba a gtx 950 et és az rx460 at mérik össze.

Szerintetek melyik éri meg jobban?

Szerintem rx460 lesz az legalább 4 gb-os.

Amúgy van rá bőven keret, csak nem szeretnék sokat költeni, kell másra is a pénz.

2017. febr. 9. 18:26
 13/22 A kérdező kommentje:

Ja és még annyi hogy a mostani kártyámat mennyibe tudnám elpasszolni ? Radeon HD 6770 ( 1gb ) ?

Eddigi válaszokat köszönöm.

2017. febr. 9. 18:28
 14/22 anonim ***** válasza:

Az rx460 nem erősebb a gtx 950-nél. Felesleges ezt állítani. Dx12-ben valóban jobb, de sokkal több a dx11-es játék, amiben az nvidia itt jobban teljesít. Szóval összességében 950.

De! Mindezek mellett az rx460-at ajánlom mert az legalább új/újabb technológia.

(Csak megjegyeztem, hogy azért semmiképp se jobb, felelőtlenül ne állítsunk hülyeségeket. 10 tesztvideóból 10-szer a 950 a nyerő.)

Ty

2017. febr. 9. 18:32
 15/22 anonim ***** válasza:

Linkeld már be azt a 10 videót, megjelenéskor hol ez hol az jött ki győztesen, azóta viszont mint általában az amd kártyáknál, ezzel is sokat foglalkoztak driver szinten, jó ha tízből egy játékban teljesít jobban a 950\1050. Dx12 alatt meg konkrétan 960\1050ti szintet hoz.

Ez volt a legfrissebb teszt amit találtam

[link]

De csak hogy véletlenül se állítsa senki, hogy belinkelem a legkedvezőbb összehasonlítást; bf\gta ban kivétel nélkül az nv kártyák vezetnek(de nem csak itt, minden szegmensben, pl a 480 úgy le van maradva az 1060 tól gta alatt mint a borravaló), összességében viszont bizony, hogy hozza az 1050 szintjét dx11 alatt is már(az 1050 meg gyakorlatilag egy újracsomagolt 950, alacsonyabb fogyasztással).

2017. febr. 9. 18:51
 16/22 anonim ***** válasza:

Jézusom. Hogy hozna már GTX 1050 Ti szintet egy középkategóriás 35 ezres kártya? Valahogy az lemaradt a tesztecskédből.

Ne legyél vak mert neked épp csak egy rx460-ra tellett.

Egy rx480-at sem hasonlítunk GTX1080-hoz. (De még 1070-hez sem.) Bár a te fejedbe a 460-od azt is leelőzi mert az megéri. De az hogy jó az ár/érték aránya, az akkor sem fog dobni a teljseítményén.

950-el van egy szinten az rx460, bár kicsit még alá tenném mert kevesebb dx12-es játék van.

2017. febr. 9. 19:22
 17/22 A kérdező kommentje:
Akkor melyiket vegyem ? :D
2017. febr. 9. 19:24
 18/22 anonim ***** válasza:
Oh szóval amd rajongó vagy és az életedet azzal töltöd, hogy te teszteket csináljál, csak hogy beégesd a másik gyártót? Gratulálok. Esetleg jobb procit is szoktál tenni az rx460ad mellé, ha az éppen nem éri el a 1050 szintjét?
2017. febr. 9. 19:49
 19/22 anonim ***** válasza:

Te el is olvasod amire reagálsz, vagy csak néhány részletet ragadsz ki..? Nem csinálok teszteket, sosem csináltam. Nem vagyok amd rajongó, egyik cég sem a barátom, sőt, 11 kártyát vettem eddig, és ebből konkrétan kettő volt amd, azt a kártyát veszem ami a rá szánt összegből jobb teljesítményt ad, nem szín, logó, vagy márka alapján vásárolok.

Kíváncsian várom a következő érveidet, gyanítom legközelebb azt fogod felhozni hogy nem szeretem az állatokat és azért gyorsabb a 950.

Egyszerűbb lenne, ha alátámasztanád valamivel azokat amiket állítasz, lehetőség szerint hiteles forrással, én minden további nélkül beismerem ha butaságot írok, de sajnos ehhez szükségem van valós érvekre is. [a moderátornak egyébként szívből gratulálok az előző válaszom törlése miatt, értem én, hogy esetleg sértheti egy 950 tulaj becsületét, de sajnos teljesen érthetetlen így párbeszéd]

2017. febr. 9. 20:03
 20/22 anonim ***** válasza:

Kérdező, másik kérdésnél belinkeltem ezt az összehasonlítást, ha a két kártya között vacilálsz akkor szvsz nem kérdés, hogy melyik mellett érdemes dönteni azonos\közel azonos ár mellett.

[link]

Ez egy augusztusi teszt, azóta jött egy jelentős update az amd kártyákhoz, játéktól függően 2-12 százalék gyorsulás volt mindenhol - gyakorlatban persze itt ennek nem sok jelentősége van, 3-6fps a különbség jó esetben, de meglátásom szerint a pár ezer forint felárat már azért is megéri kifizetni érte mert új, az csak plusz hogy még valamivel gyorsabb is.

2017. febr. 9. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!