Milyen videókártyát vegyek? (2017)
Milyen videókártyát vegyek ?
Gta 5 re használnám leginkább tehát játékra.
Van egy Intel Core i5-650 processzorom, azzal nincs baj.
De a jelenlegi videókártyám elég gyenge, legalább egy 2 gb osat szeretnék venni, milyet vegyek ? Ami ehezz passzolna ? 12 gb ramom van dd3 as .
Használtan vennék , garanciális-at.
Várom a tippeket keret : 20-30 ezer forint. Nem szeretnék rá sokat költeni, csak kicsit dobja meg a gépem. Gta 5 öt így is viszi, csak szebb grafikát akarok.
https://www.youtube.com/watch?v=JJl6je-BL-o
Ebbe a videóba a gtx 950 et és az rx460 at mérik össze.
Szerintetek melyik éri meg jobban?
Szerintem rx460 lesz az legalább 4 gb-os.
Amúgy van rá bőven keret, csak nem szeretnék sokat költeni, kell másra is a pénz.
Ja és még annyi hogy a mostani kártyámat mennyibe tudnám elpasszolni ? Radeon HD 6770 ( 1gb ) ?
Eddigi válaszokat köszönöm.
Az rx460 nem erősebb a gtx 950-nél. Felesleges ezt állítani. Dx12-ben valóban jobb, de sokkal több a dx11-es játék, amiben az nvidia itt jobban teljesít. Szóval összességében 950.
De! Mindezek mellett az rx460-at ajánlom mert az legalább új/újabb technológia.
(Csak megjegyeztem, hogy azért semmiképp se jobb, felelőtlenül ne állítsunk hülyeségeket. 10 tesztvideóból 10-szer a 950 a nyerő.)
Ty
Linkeld már be azt a 10 videót, megjelenéskor hol ez hol az jött ki győztesen, azóta viszont mint általában az amd kártyáknál, ezzel is sokat foglalkoztak driver szinten, jó ha tízből egy játékban teljesít jobban a 950\1050. Dx12 alatt meg konkrétan 960\1050ti szintet hoz.
Ez volt a legfrissebb teszt amit találtam
De csak hogy véletlenül se állítsa senki, hogy belinkelem a legkedvezőbb összehasonlítást; bf\gta ban kivétel nélkül az nv kártyák vezetnek(de nem csak itt, minden szegmensben, pl a 480 úgy le van maradva az 1060 tól gta alatt mint a borravaló), összességében viszont bizony, hogy hozza az 1050 szintjét dx11 alatt is már(az 1050 meg gyakorlatilag egy újracsomagolt 950, alacsonyabb fogyasztással).
Jézusom. Hogy hozna már GTX 1050 Ti szintet egy középkategóriás 35 ezres kártya? Valahogy az lemaradt a tesztecskédből.
Ne legyél vak mert neked épp csak egy rx460-ra tellett.
Egy rx480-at sem hasonlítunk GTX1080-hoz. (De még 1070-hez sem.) Bár a te fejedbe a 460-od azt is leelőzi mert az megéri. De az hogy jó az ár/érték aránya, az akkor sem fog dobni a teljseítményén.
950-el van egy szinten az rx460, bár kicsit még alá tenném mert kevesebb dx12-es játék van.
Te el is olvasod amire reagálsz, vagy csak néhány részletet ragadsz ki..? Nem csinálok teszteket, sosem csináltam. Nem vagyok amd rajongó, egyik cég sem a barátom, sőt, 11 kártyát vettem eddig, és ebből konkrétan kettő volt amd, azt a kártyát veszem ami a rá szánt összegből jobb teljesítményt ad, nem szín, logó, vagy márka alapján vásárolok.
Kíváncsian várom a következő érveidet, gyanítom legközelebb azt fogod felhozni hogy nem szeretem az állatokat és azért gyorsabb a 950.
Egyszerűbb lenne, ha alátámasztanád valamivel azokat amiket állítasz, lehetőség szerint hiteles forrással, én minden további nélkül beismerem ha butaságot írok, de sajnos ehhez szükségem van valós érvekre is. [a moderátornak egyébként szívből gratulálok az előző válaszom törlése miatt, értem én, hogy esetleg sértheti egy 950 tulaj becsületét, de sajnos teljesen érthetetlen így párbeszéd]
Kérdező, másik kérdésnél belinkeltem ezt az összehasonlítást, ha a két kártya között vacilálsz akkor szvsz nem kérdés, hogy melyik mellett érdemes dönteni azonos\közel azonos ár mellett.
Ez egy augusztusi teszt, azóta jött egy jelentős update az amd kártyákhoz, játéktól függően 2-12 százalék gyorsulás volt mindenhol - gyakorlatban persze itt ennek nem sok jelentősége van, 3-6fps a különbség jó esetben, de meglátásom szerint a pár ezer forint felárat már azért is megéri kifizetni érte mert új, az csak plusz hogy még valamivel gyorsabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!