Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor és videókártya...

Processzor és videókártya hőmérséklet játék közben. Ez normális? (lent)

Figyelt kérdés

CPU: i5-6400 - 65C játék közben,

VGA: Asus Dual RX480 - 75C szintén játék közben.

Ez normális? Mennyi hőfokig engedhetem őket játék közben amíg biztonságos?

2017. febr. 7. 18:22
 1/10 MGéza ***** válasza:
Vga normális, cpu is, csak én kicsit sokallanám a helyedben. Egyébként az Intel által megadott Tcase érték a procidra 71 C°, tehát nem kell aggódni.
2017. febr. 7. 18:26
 2/10 anonim ***** válasza:
bőven jó
2017. febr. 7. 18:26
 3/10 A kérdező kommentje:
És hány fok után lenne a procira érdemes hûtôt venni?
2017. febr. 7. 18:43
 4/10 MGéza ***** válasza:
Ez egyénileg változó. Van, aki 50 C°fölött már aggódik, más a 60 C°-t is normálisnak tartja. Egy alsó-közép kategóriás az első célhoz elég, a másiknál nem nagyon kell a gyárit piszkálni.
2017. febr. 7. 19:07
 5/10 anonim ***** válasza:

Aki 50 felett aggódik az csak nem ért hozzá, ennyi erővel írhattad volna azt is hogy van aki 30 fok felett már retteg.

Igen, normális, aggódni egyáltalán nem kell egyik miatt sem mert ha túl meleg lenne akkor először megpróbálná orvosolni az adott hardver az órajel jelentős csökkentésével, ha ez nem segítene akkor meg újraindítaná a gépet. Hűtőt azért érdemes lecserélni ha nem tuningolsz mert zavarhat a hangzavar, és mivel sokkal magasabb fordulaton pörögnek a gyári hűtők ezért sokkal több port is bevisznek, gyakrabban kell őket takarítani(vagy ha nem takarítod akkor nyilván még hangosabb lesz, mert egy idő után nagyon kell szenvednie hogy elég levegőt átpréseljen). Komoly hűtést semmiképp sem érdemes rá venni, de ha mondjuk egy evo212 be beruházol azt jó eséllyel használhatod amíg be nem döglik, nem egy processzorig fog kiszolgálni.

2017. febr. 7. 19:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Be quiet Pure Rock-ban gondolkodtam.
2017. febr. 7. 20:26
 7/10 anonim ***** válasza:

Lehet lepontoznak és azt hiszeik gagyi kis hűtő, de nem muszáj sokat költeni ilyen cpu-hűtőre, Én Zalman CNPS90 et használom 2500 FT ba került 28C tartja I5 6500-at 100% aida stress test 60perc alatt sem megy 50C fölé sem játékokban sem, szobában kb. 26C fok van.

AMD-re vagy K-s cpura biztosan jobb, drágább kell, de ha nem akarsz sokat költeni rá ezt tapasztalatból írom ,hogy megfelelő és egyáltalán nem hallani a CPU hűtő hangjáz.

2017. febr. 9. 14:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, helyesírás miatt siettem. I5 6400 vagy esetemben 6500 nagyon nem termeli a hőt, így szerintem fölösleges 10.000-res hűtő kategória rá. Amit gondoltál a zelég egy 6600K tuninghoz is. De ha neked nem elég az a hőmérséklet amit írtam vagy nem tetszik a hűtő akkor LC Power Cosmo Cool LC-CC-100 CPU hűtő, 5500FT és azt is garantálni tudom, hogy nem fog melegedni procid bármivel és bármeddig játszol. Ha persze nem számít apénz mehet rá amit te kinéztél, de sok előnye nem lesz.
2017. febr. 9. 15:18
 9/10 A kérdező kommentje:

Deepcool Gammaxx 200T-t vettem rá 5 ezerért.

10-15 fokkal hűvösebb lett és egy kicsit talán halkabb is.

2017. márc. 5. 09:45
 10/10 anonim ***** válasza:

"CPU: i5-6400 - 65C játék közben,

VGA: Asus Dual RX480 - 75C szintén játék közben. "

Most már azért elárulhatnád, hogyan tudtad mínuszra hűteni.:)

Ha érdekel nézd meg mit ír a gyártó cég, mert az a hiteles, a többi meg csak találgatás.

2017. okt. 1. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!