Processzor és videókártya hőmérséklet játék közben. Ez normális? (lent)
CPU: i5-6400 - 65C játék közben,
VGA: Asus Dual RX480 - 75C szintén játék közben.
Ez normális? Mennyi hőfokig engedhetem őket játék közben amíg biztonságos?
Aki 50 felett aggódik az csak nem ért hozzá, ennyi erővel írhattad volna azt is hogy van aki 30 fok felett már retteg.
Igen, normális, aggódni egyáltalán nem kell egyik miatt sem mert ha túl meleg lenne akkor először megpróbálná orvosolni az adott hardver az órajel jelentős csökkentésével, ha ez nem segítene akkor meg újraindítaná a gépet. Hűtőt azért érdemes lecserélni ha nem tuningolsz mert zavarhat a hangzavar, és mivel sokkal magasabb fordulaton pörögnek a gyári hűtők ezért sokkal több port is bevisznek, gyakrabban kell őket takarítani(vagy ha nem takarítod akkor nyilván még hangosabb lesz, mert egy idő után nagyon kell szenvednie hogy elég levegőt átpréseljen). Komoly hűtést semmiképp sem érdemes rá venni, de ha mondjuk egy evo212 be beruházol azt jó eséllyel használhatod amíg be nem döglik, nem egy processzorig fog kiszolgálni.
Lehet lepontoznak és azt hiszeik gagyi kis hűtő, de nem muszáj sokat költeni ilyen cpu-hűtőre, Én Zalman CNPS90 et használom 2500 FT ba került 28C tartja I5 6500-at 100% aida stress test 60perc alatt sem megy 50C fölé sem játékokban sem, szobában kb. 26C fok van.
AMD-re vagy K-s cpura biztosan jobb, drágább kell, de ha nem akarsz sokat költeni rá ezt tapasztalatból írom ,hogy megfelelő és egyáltalán nem hallani a CPU hűtő hangjáz.
Deepcool Gammaxx 200T-t vettem rá 5 ezerért.
10-15 fokkal hűvösebb lett és egy kicsit talán halkabb is.
"CPU: i5-6400 - 65C játék közben,
VGA: Asus Dual RX480 - 75C szintén játék közben. "
Most már azért elárulhatnád, hogyan tudtad mínuszra hűteni.:)
Ha érdekel nézd meg mit ír a gyártó cég, mert az a hiteles, a többi meg csak találgatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!