Milyen NAS-t vegyek?
Szeretnék venni egy NAS-t otthonra. Amire szükségem lenne: webes felületen bármikor elérhető, de a HDD-t a webes felületén ki lehessen kapcsolni. Szóval csak akkor menjen a disk, ha én engedélyezem, egyébként csak az admin felület működjön. Létezik ilyen?
Egyéb dolgok amik jól jönnének: pontosan 2 disket támogat (többre nincs szükség), RAID1-ben, szóval mind2 diskre ugyanaz kerül, lehetőleg HDD nélkül adják, max 50.000 ft. (diskekkel persze lehet picit több)
Egy NASnak az egyik lényege, hogy bármikor elérhető. Így nem igazán lesz olyan, ami automatikusan ne kapcsolná be a merevlemezeket.
Élettartam szempontjabol teljesen jó ha mennék a lemezek, elvégre azért vannak, hogy menjenek. A sok be is kikapcsolás ami terheli a fizikai állapotukat. De mégegyszer : azért vannak, hogy menjenek, a kocsit sem azért veszed, hogy a garázsban álljon...
A hangról: rakják bele 5400-as diszket vagy laptop merevlemezt. Azok halkabbak lesznek. Bár amúgy a hűtő lesz a hangos (főleg idővel), Nem a diszk.
alapvetően szerintem ilyen nast csak építeni tud.
kell egy mini ház, egy fanless táp és egy fanless legaláb valami atom alaplap, de pl ha használt j1900at tud szerezni az a tökéletes..
Egy pen drive 4 gigás, a rendszernek, és valahonnan 2 giga ram, meg egy hozzáértő..
Oprendszernek valami nas oprendszer, 2 giga rammal swap se kell de szerintem 1 gigával se.
azt mehet bele 2-3-4 hdd, le is tudja állítani, venti sincs benne, teljesen elfogadható.
És akkor venti sincs benne, csönd van, gyors is lehet mi kellhet még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!