Van egy Asus H81 Gamer alaplapom,2db 4GB 1600 mhz ram van benne. Szeretnék még betenni 2db ramot. Hogy lehet?
Az asus honlapján írja, ha mind a 4 slotot akarom használni, akkor csak 1066 mhz fognak menni. Levettem a BIOS-ban 1066-ra (auton-n volt) Amikor berakom mind a 4 slotba nem indul a gép. Valamit tipp?
Olvastam máshol is, angol fórumon, hogy ugyan ez a gondjuk, de nem találtam választ.
4 x DIMM, Max. 16 GB
Tehát 4 ram slotba mnaximum 16gb lehet, vagyis 4gb/ram slot. Mekkora ramokat próbálsz beletuszkolni? 8GB-os ramok nem fognak menni vele.
"Az Intel® lapkakészlet korlátozásai miatt az alaplap csak egyoldalas memóriákat képes kezelni, ha mind a négy memóriahely be van töltve, és ezek 1066 MHz-es DDR3-nak megfelelő maximális átviteli sebességgel fognak működni."
Ha valamelyik ramod 2 oldalas (mind a két oldalán van chip), akkor már nem fog működni. A legtöbb mai újabb ram pedig két oldalas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!