Hogy tudom megnyitni, elérhetővé tenni régebben használt HDD-ket?
Polcpakolásból kaptam több HDD-t. (Maxtor, WD, Seagate, Quantum... 80 ~ 160 Gb-osak) Általában IDE csatlakozásúak, egy SATA-s. VWin 10-es géppel próbálnám, de sehogy sem jön össze, nem tudom láthatóvá tenni a hdd-ket.
Az IDE-t vendég rec-be próbálom, ez Sec/Slave-re van jumperelve. A SATA-t próbáltam közvetlenül az alaplapi aljzatba kötve vagy a gép saját SATA-s adattároló hdd helyére tenni, de így sem látom. Ezek az XP-s időszak tárolói. Nem kizárt, valószínű hogy némelyik particionált és oprendszer is van rajta. Próbáltam már particionáló progit indítva nézni, de így sem megy.
Tény, nem vagyok szaki, hobbiból próbálom. Valamit nagyon nem jól indítok! 12 db hdd-ről van szó, nem gondolnám mind kuka. Úgy mondták működő gépekből vették ki. (?) Kis mini Help-et kérhetek?
Ne haragudjatok,a csatlakozás (ahogy írtam) megoldott: az IDE-s HDD-k mennek a "Vendég REK"-be, ami be van építve a gépbe, mert saját régi hddimet is így használom a témacsoportonkénti mentés miatt. Azokkal megy akadály nélkül az írás-olvasás. SATA csatlakozósból 1 db van, az a szerelés belefér, egyúttal portalanítottam a belsőt.
Kezelés szempontjából ne tudom elérni a vinyókat !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!