Pcie portom valoszinu hibas. Hogyan tudom kimerni? Kideriteni?
van egy gigabyt ga-m57 sli s4-rev 2.alaplapom.ordog bujt bele!!! szamtalan variacioval probalkoztam kisebb-nagyobb eredmenyekkel.a lenyeg: radeonx800 vga volt benne,a pcie 1 es 2 portjaban is hibatlanul ment.csereltem ,mert nagyobbat akartam.kaptam egy hd 3870-et ,azzal sehogy nem adott kepet ,erosebb tappal is probaltam stb.jelenleg npower 450-es tapom van,ennel erosebbel probaltam!hiba: no signal,gep betolt ,vga venti megy.beragtam ,vettem egy geforce palit gts 250.1gb,ddr3-256 bit.osszerak,semmi.megint no signal... de az also pcie portban lass csodat mukodik ,megy.igaz csak 8x-osan ismeri.van valakinek csak legalabb valami kis otlete???
konfig : gigabyt ga-m57sli s4rev2 ,2x1gb ddr2,320 wd sata hdd,vga palit radeon gts250 1gb ddr3-256 bit,win7-64 bit,450w npower.
hát azért az npowernél nem nehéz erősebb tápegységet találni, kivéve, ha egy másik npower. Attól még nem lesz stabilabb, hogy a 300W-t se fogyasztó konfig alatt a 450W-t kicseréled 550W-ra. Egyébként ha működik az alsóban, akkor mi a baj? Ezek olyan gyenge kártyák, hogy nem a PCIe sávszélessége fog téged korlátozni.
Az alaplapok pedig viszonylag sűrűn tönkremennek, ezt meg már legalább 10 éve gyártották. Előfordulhat, hogy tönkrement.
A radeon nx vga-d nem is pci-e fajta, hanem agps.
Olyan alaplap meg nincs, ami agps meg pcie-s is. Vmi nem kerek.
A 8X slotba pedig nem fér el a 16X vga, mert rövidebb.
Ha nem jó a port, az eszközkezelőben ! jel jelzi.
Amúgy lehet az alaplap nem támogatja.
#2-es
"A radeon nx vga-d nem is pci-e fajta, hanem agps." Ebből létezik mind2 fajta!
"Olyan alaplap meg nincs, ami agps meg pcie-s is. Vmi nem kerek." De létezik ilyen, csak ritka, sőt olyan is létezik amin pci, agp, és pci-e, ddr1- ddr2 foglalatok is vannak 1 lapon!
"A 8X slotba pedig nem fér el a 16X vga, mert rövidebb." Nem feltétlen rövidebb, csak az érintkezői nem végig vannak a slotban, ettől eltekintve persze teljesen működik! Próbáld meg megpuculni a kártya érintkezőjét, mert már elég öreg darab, hátha, persze nem valószínű, inkább kártya hiba lehet, vagy alaplap foglalat hibásodott meg!
Jó én nem tudtam, hogy 2 fajta van, amit néztem, az agp-s volt, azért furcsálltam.
A 8Xpci slotba max úgy fér be, ha kivágja a végét, én ezt már gányolásnak tartom, amúgy meg nem véletlen 16X slotba való, ott működik jól. Ez olyan, mintha egy 43 lábú venne egy 32 cipőt, kivágná az orrát, aztán úgy hordaná.
"A 8Xpci slotba max úgy fér be, ha kivágja a végét, én ezt már gányolásnak tartom" Ez már tényleg gány "munka" lenne!
"Ez olyan, mintha egy 43 lábú venne egy 32 cipőt, kivágná az orrát" Ezen nevettem 1-et, és végülis elég jó hasonlat, de azért nem így működik!
Pl.: ga z77x up5 th alaplapon elvileg 3db 16x-os csatlakozó van, nemde? Namost abbl csak 1db működik 16x-os sebességgel, a második csak 8x, a 3. pedig csak 4x-esen megy! Ha jók a a szemeid akkor láthatod miről beszéltem, tehát nem végig vannak az érintkezők, Kép:
ill.
Így már biztos meg fogod érteni, na de nem kéne szét offolnunk a "Petyuskaa" kérdését! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!