Véleményeznétek ezt a konfigot? Mit érdemes benne cserélni?
Munkára - elsősorban videóvágásra, szerverre (?) és játékra használnám:
Alaplap – MSI X99A SLI PLUS [link]
CPU - Intel Core i7-5820K 3.3GHz LGA2011-3 Processzor (későbbiek folyamán ezt majd a Intel Core i7-6950X-re fogom cserélni) [link]
CPU hűtő - Alpenföhn Brocken 2 PCGH Edition (remélem ez jó lesz) [link]
Memória modul - G.SKILL RipjawsV 64GB (ezt később 128 GB-ra bővíteném) [link]
Videókártya - Inno3D GeForce GTX 1070 (később még tennék bele +1 videókártyát, emiatt néztem a NVIDIA SLI-t) [link]
SSD - Samsung 850 EVO 500GB [link]
HDD – Seagate BarraCuda Seagate 5TB [link]
Ház – Cooler Master Storm Trooper [link]
Tápegység – EVGA SuperNOVA G2 550W [link]
OS – Microsoft Windows 10 Pro 64bit [link]
Office - Microsoft Office 365 Personal [link]
Videóvágó program – Ashampoo Movie Studio Pro 2 [link]
(Sony Vegas-t nem találtam az Árukeresőn, sem az Árgépen)
Monitor - Samsung V27F390FEW Monitor (VGA port van benne, csak azt pont nem használnám) [link]
Digitalizáló kártya - [link]
Billentyűzet - Trust GXT 830 [link]
Egér - A4Tech Bloody V8m [link]
Az X99 platformnak csak tuning mellett van értelme az alacsony gyári órajelek miatt.
Az 1151 platform i7 K-s prociknak gyárilag magasabb az órajele, de ettől függetlenül a benne rejlő erőtartalékot is kifizeted, így érdemes feljebb tekerni az órajelet.
Manapság a CPU tuning annyi, hogy átállítod a szorzót (és/vagy a BCLK órajelet), a memória tuningnál meg az XMP profilban kiválasztod a memória órajelét és kész. Gyerekjáték.
CPU tuningnál én azt tartom értelmes dolognak, amikor nem kell még belemenni nagy feszültség emelgetésbe, ezzel ugyanis a fogyasztás is emelkedik.
4,5-4,6Ghz minél alacsonyabb feszültség mellett egy tökéletes optimum, ha felrakod 5Ghz-re, max. a fogyasztás/hőtermelés nő meg illetve az alaplap vrm terhelése, a teljesítmény még 10%-ot sem.
Ha egyáltalán nem szeretnél tuningolni, akkor sincs gond, de érdemes akkor is K-s i7et venni (főleg 7xxx procinál), annak gyárilag is magasabbak az órajelei, ezáltal a teljesítménye, már ha kell a minél nagyobb teljesítmény.
Skylake prociknál az Asrock Hyper lapjaiban lehet húzni a sima procikat is BCLK órajel emeléssel, az jó lehet egy olcsó tuning géphez.
Igazából meg kéne fordítani a dolgot és megadni, mekkora kereted van a számítógépre és mekkora a monitorra. (bár esetedben a fullHD monitort kicsit kevésnek érzem)
Akkor meg lehet nézni, mit lehet kihozni maximum teljesítményben.
CPU konfig (ház + ami benne van): árban 500.000 Ft alatt + ezen felül a perifériák/kiegészítők/OS/programok (bill., egér, nyomtató, SOHO router, stb.)
(tudom - idáig sokkal-sokkal nagyobb összegben voltak. Ezért is adtam minél lejjebb).
Monitor + TV: 2 (vagy több) HDMI csatlakozó, IPS panel és lehetőleg ívelt legyen. Jóval 90.000 Ft alatt.
Tuningot hagyom.
Monitor + TV, kis képernyőn sem gond (ahogy használnám).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!