Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PC-hez kontroller?

PC-hez kontroller?

Figyelt kérdés

Nemsokára veszek egy új pc-t, de eléggé sok cím vár rám, amit kiakarok próbálni.

Eddig még soha nem használtam kontrollert pc-hez, azonban ezt is kikell próbálni, biztos jóbb móka, mint egyszerre 10 gombot nyomogatni, a kezem kiáll, stb.

A neten eléggé sok fajta-féle kontroller van, mi a különbség köztük, mire kell figyelni?

Mindegy milyet veszek, bármelyik jó lesz minden pc-s játékhoz(ami támogatja)?

2017. jan. 27. 13:56
 1/5 anonim ***** válasza:

A beállítást és használatot megkönnyíti ha a Microsoft saját rendszerén belül gondolkodsz és valamilyen XBOX-kontrollert veszel. Ezeknek is van vezetékes vagy vezeték nélküli típusa, 360 vagy ONE konzolhoz és persze egyéb kínai "klónok". Itt igazából csak annyira kell figyelni, hogy ha vezeték nélkülit veszel akkor legyen hozzá adapter (vevő) a géphez, vagy még azt is venni kell. Láttam már 1-2 olyan kérdést ahol nehezebben tudták működésre bírni a vezeték nélkülit, lehet csak kevésbé volt hozzáértő az ember.

Nekem egy ~2000 forintos noname kínai vezetékes 360-as kontrollerem van, minden probléma nélkül működik. A támogató játékok többsége indításkor érzékeli és egyből kontroller kiosztásra váltja a beállításokat.

Főleg platformer, autós játékoknál jó, ahol eleve nem nyomsz le 3-4 gombnál többet, egyszerre is 2-t. Olyan komplex játékoknál ahol rengeteg billentyűkiosztás van és még shooter is, az egér precíz célzását a kontroller nem fogja kiváltani. Én legalábbis képtelen voltam megszokni GTA 5 vagy Just Cause 3-nál.

2017. jan. 27. 14:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Én xbox 360 vagy xbox one for PC verziót ajánlok, lehetőleg vezetékest.

Az évek alatt találkoztam nem egy játékkal, ami nem akarta bevenni a kis logitech kontrolleremet, de olyat is láttam, hogy csak vezetékes xbox-os kontrollerrel volt hajlandó elindulni, a vezeték nélkülivel nem.

Hozzá kell tenni, a legtöbb játék támogat más fajta kontrollereket, viszont akad pár amit arra írtak ha nem olyanod van megszívtad alapon működik. Eddig vezetékes xbox-os kontroller nálam minden olyan játékban működött, ahol volt kontrolleres irányítási lehetőség.

2017. jan. 27. 14:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Én is vezetékesben gondolkodom, csak nem tudom, hogy mennyire éri meg nekem az xbox-os verzió.

Kb. 10 ezer ft egy xbox-os kontroller, de amiben tudom, hogy használni akarnám az egyedül a dark souls3, illetve a naruto játékok.

A pc-n is számít, hogy kínai klón? (Ebay-en, elég sok olcsó utánzat van) :D

Inkább csak az lenne a fontos, hogy mindenképpen érzékelje, mert azért egy klón is kidobás ha véletlen nem érzékeli, és nem tudom használni.

2017. jan. 27. 14:37
 4/5 anonim ***** válasza:

A klónokkal nem azas a baj hogy nem ismeri fel, hanem az hogy nem Xbox controllerként ismeri fel.

Egy Xbox 360 controller kb 6000Ft használtan, Rengeteg Facebook csoportban árulnak. Vezeték nélküli vevőt vettem mellé kemény 3000Ft-ért.

CSAK Xbox 360 controllert érdemes venni PC-hez mivel a legtöbb játék multiplatform. És gyárilag támogatja azt. Semmit nem kell állítani. elég ha bedugod a gépbe. És a játékok máris a controllert hozzák előtérbe. ha megmozdítod az egeret a legtöbb játék automatikusan visszavált billentyűzetre. Ennél egyszerűbb és kényelmesebb megoldás nincs. évek óta használok PC-hez XBOX 360 controllert. és a játékok nagy része gond nélkül megy vele. Bármi féle hekkerkedés nélkül.

2017. jan. 27. 14:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Persze Xbox One controller is jó. Csak kicsit drága. És még nem nagyon lehet kapni Xbox One for Windows controllert. Vagy ha igen. elég horror árban. Persze ez megint csak a wirelessre vonatkozik. De hidd el hogy a gagyi klónokkal szemben megéri eredeti microsoft controllert venni. mert évekig működni fog. És nem kell xpadder meg egyéb marhaság hozzá hogy tudjál játszani PC-n
2017. jan. 27. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!