Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mikor néhány alkalmazás/játék...

Mikor néhány alkalmazás/játék teljes képernyőn elindul a monitorom újrakalibrálja magát. Ez miért van? Ki lehet kapcsolni?

Figyelt kérdés

Mikor kilépek a teljes képernyős módból visszaállnak a beállítások a normális állapotra. A kép helyzetét állítja át pontosan (és nem is jóra, lelóg alul/felül/oldalt néhány pixelnyi sor).

Nem minden teljes képernyős alkalmazásnál csinálja meg.

Legutóbb emulátorral csinálta (ePSXe).

A monitor: LG 21,5" 22MP47D-P AH-IPS LED

2017. jan. 24. 22:25
 1/4 anonim válasza:
Lehet attól, hogy nem ugyanakkora a felbontása a játékoknak/alkalmazásoknak és a monitornak. Esetleg a monitor beállítás menüjében is körülnézhetsz hátha ott okozza ezt valami. Más ötletem nincs.
2017. jan. 24. 23:44
 2/4 Hominida ***** válasza:
Próbáld meg nem a monitoron eltolni a képet a kívánt helyre, hanem nézd meg a Vezérlőpult Képernyő beállításai között, hátha van ott egy komolyabb panel a videókártya gyártójától. Ha a kártyán állítod át a képmező helyét, akkor valószínűleg visszaáll az ablakos képernyőmódra való visszatéréskor.
2017. jan. 25. 00:25
 3/4 A kérdező kommentje:

Gondoltam már én is arra, hogy a felbontás változása lehet a gond, de pl. Overwatch-csal is csinált ilyet... (de azt jól)

A monitor saját menüjében már egy csomót állítgattam, de ha a videókártyával beállítom jól, utána a monitor automatikus beállítása tökéletes (asztalon).

Amikor először történik ilyen, akkor beállítja a dolgokat és kiírja hogy 1920x1080 a felbontás (pedig nem). A monitor beállításaiban ilyenkor átállítom hogy ne húzza szét az emulátor 4:3-as képét 196:9-re. Ezt megjegyzi és mikor legközelebb ugyanaz van fullscreenen akkor arra állítja be. És sajnos alapból nem jóra van állítva a kép, mint mondtam le van vágva, stb.

2017. jan. 25. 14:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Idő közben megtaláltam a megoldást! :D (Legalábbis eddig úgy néz ki)

nVidia Vezérlőpultban a méretezés elvégzésének helyét állítottam át megjelenítőről GPU-ra és most nem állítgat magától a monitor dolgokat.

Kösz a segítséget, még ha nem is volt sok! :)

2017. jan. 25. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!