EPSON tintasugaras nyomtatóban hogyan lehet lenullázni a számlálót?
Van egy EPSOL L355 külső tartályos nyomtatóm. kb.20 ezer oldalnál tart. Kiírta, hogy esedékes a tintapárna cseréje.
Az a bolt és szerviz, ahol eddig a gyári hologramos tintát vásároltam, mondta, hogy a párnát be tudják szerezni és ki is tudják cserélni, de a számlálót csak spec. szoftverrel lehet visszaállítani.
Írtam az EPSON-nak, mire ők megadták 2 szerviznek a nevét, és mély fájdalommal közölték, hogy ez nem számít a garanciális hibának.
Az egyik szakszervizben tájékoztattak, hogy a tintapárnát nem tudják beszerezni.
A másik szakszerviz 10500+Áfa áron elvégezné az összes teendőt, de 7-10 nap a átfutási ideje. Vélhetően ennyi idő az új párna beszerzése. Felháborító, hogy egy rutin karbantartási műveletre 1 hetet kell várni. Úgy állítják be mintha ők lennének a megváltók. Mintha valami speciális operáció lenne, amire csak egy ember képes az országban. Röhej, amit megengednek maguknak.
Más fórumokon azt olvastam, hogy a festék párnát ki lehet tisztítani. A kérdés tehát csak az, hogy a számlálót hogyan lehet visszaállítani?
Azóta kb. 100 oldal kinyomtatása után letiltott, sztrájkol a nyomtató, lehet, hogy így akar magasabb díjazást kieszközölni. Természetesen minden pótolható, beállítottam helyette egy HP lézernyomtatót, de azért ezt az EPSON tintásat sem szeretném még eltemetni.
Szükségünk lenne a nyomtatóra. Van-e valakinek karbantartási utasítása és/vagy reset szoftver elérhetősége.
Nem tartom tisztességesnek, hogy egy cég az erőfölényével így visszaéljen, azaz kizárólag néhány - számára kedves - partnere számára teszi hozzáférhetővé a szervizeléshez nélkülözhetetlen speciális szoftvert. Miközben a többi szervizben hiába vannak jó képességű szakemberek, mégsem tudják ellátni a feladatukat.
Szerintem ez a magatartás alkalmas a piaci verseny korlátozására, ami tisztességtelen piaci magatartásnak minősül.
Nem tudom,hogy nézi-e vki még ezt az oldalt?Azért egy kérdés felmerült:
az a bizonyos "adjustments resetter" program kibontása kóddal indítható!Honnan szerezhető meg?Csak wic-et találtam,azt meg a vírusírtó nem engedte!
Én a videó megosztón találtam meg a program elérhetőségét is.
Szerencsére nem jelzett vírust a gép.
Azóta már egy Epson L565 nyomtató dolgozik, és úgy látom a gyár szintet emelt. Korábban egyetlen csavarral külön oldható volt a tintapárna. Most gőzöm nincs hogyan lehet kicserélni.
Felrakhatná a gyár is a saját honlapjára a szerviz progit és az instrukciókat, de köcsögök, így maradnak a bizonytalan forrású progik, ha szerencsénk van és rátalálunk.
Azóta rájöttem, hogy az L565 nyomtató tintapárnáját a csavaron kívül néhány horog tartja a helyén, lapos csavarhúzóval ki lehet akasztani és akkor szét lehet szedni. Kell egy jó erős lámpa amivel be lehet világítani a szűk résekbe. Minden alkatrész fekete, ezért lámpa nélül esélytelen észrevenni a horgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!