Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem bootol a gép?

Miért nem bootol a gép?

Figyelt kérdés

Operációs rendszer telepítéséhez beállítottam, hogy CD-romról bootoljon a gép, de nem reagál. Ha F8 billentyűvel választom ki, hogy miről bootoljon, akkor sem válaszol.

Az optikai meghajtó jól működik, mert ha beintul a gépen levő operációs rendszer, akkor mindent beolvas. Semilyen lemezről nem bootol. Mit tehetnék?

2017. jan. 23. 15:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Eljut odáig hogy "nyomj meg egy gombot!" ?
2017. jan. 23. 15:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Hibásan van megírva, vagy a lemez hibás. Vagy csupán vmi szösz miatt nem olvas be.
2017. jan. 23. 15:57
 3/7 MGéza ***** válasza:
Eredeti telepítő cd? Egyáltalán van boot szektor létrehozva a CD-n? Ha nincs akkor valahogy át kell hidalnod a problémát, például egy bootolható lemezt kell közbeiktatnod amit az alap funkciók betöltése után az op rendszer telepítőjére cserélsz, de persze erre a célra akár egy használaton kívüli usb stick is megteszi, ha a gép tud arról bootolni.
2017. jan. 23. 17:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Mit és hogy írtál ki a cd-re? A cd újraírható?
2017. jan. 23. 17:23
 5/7 A kérdező kommentje:

Ugyanarról a lemezről még telepítettem, más gépen indul.

Nem ír ki semmit, hanem átugorja a CD-romot, és a régi operációs rendszert indítja.

2017. jan. 23. 18:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Valaki mondott olyasmit, hogy esetleg megszakadt az elérési útvonal.

Próbálkoztam a BIOS gyári beállításaival, akkor sem bootol.

Semilyen más lemezről nem bootol.

Ezelőtt - előző telepítéskor - még simán bolvasta a HIRENS BOOT CD-t is, most azt se, csak ha beindul a rendszer.

2017. jan. 23. 18:42
 7/7 A kérdező kommentje:
USBről sem bootol, pedig van ilyen lehetőség is.
2017. jan. 23. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!