Új gép vásárlás előtt állok. Szerintetek milyen konfig ez?
Egy pár szempont: több év múlva is legyen bővíthető, bírja a játékokat, videóvágásra is használnám + streaming és szerverre is (valamelyest) alkalmas legyen (nem első szempont, de ez sem árt) + ár se legyen egy gigászi összeg.
Idáig ezt találtam:
Alaplap – MSI X99A GODLIKE GAMING Alaplap [link]
CPU - Intel Core i7-5820K 3.3GHz LGA2011-3 Processzor [link]
Memória modul - G.SKILL RipjawsV 64GB (4x16GB) DDR4 2133Mhz F4-2133C15Q-64GVR [link]
Digitalizáló kártya (bár lehet, ezt kihagyom) - AVerMedia DarkCrystal HD Capture Station (CAPTUREHD-PRO) C027 [link]
Videókártya - Inno3D GeForce GTX 1060 iChill X3 [link]
SSD (01) - Plextor M6e 256GB PX-256M6EA-BK (2 DB) [link]
SSD (02) - SanDisk Z400s 256GB SD8SBAT-256G-1122 [link]
HDD – Seagate BarraCuda 2TB ST2000LM015 [link]
Ház – Zalman H1 www.arukereso.hu/szamitogep-haz-c3085/zalman/h1-p230370479/
Tápegység – Thermaltake Smart SE 730W [link]
OS – Windows 10 Home [link]
Office - Microsoft Office 365 Personal [link]
Monitor:
Szerintetek?
Ez így egész okay lenne, de ha bővíteni akarod akkor ne 2011-es foglalatú alaplapot és cpu-t vegyél. i7 6700K-t ajánlom+ [link]
Ez így olcsóbb is, jobb is. Én személy szerint win10 pro-t használok, home korlátozott és lehet szükséged van valamire amit a pro tud. A cpu hűtőt ne felejtsd el! Ami a videokártyát illeti nekem asus is msi a bevállt. Az utolsó dolog amin változtatnék az a monitor, 2 kisebb monitor előnyösebb stream és videovágás szempontjából(én így vagyok ezzel).
# 1: pont a jobb tápok után néztem. Mely tápegységek vannak a gold - platiniumban?
# 2: oké.
MÁS:
Ki - mit tud még ajánlani és mire? (ha lehet, linkelnétek is?)
- Ha már 2011-es foglalatra építesz, akkor i7 6800k, újabb, erősebb.
- Godlike gaming-nél pont a godlike meg a gaming feliratot fizeted csak pluszban. MSI X99A SLI PLUS ugyan azt adja és fele annyiba kerül.
- Ha már digitalizáló kell, akkor külsőt ajánlok: [link]
- Videokártyából rakhattál volna már bele gtx 1070-et, aminek az ára simán kijön ha olcsóbb lapot veszel.
- Sata 3-as SSD-nek ha minőségit akarsz akkor Samsung Evo 850 vagy HyperX Savage, PCI-e -s SSD helyett lehet gondolkozni M.2 Sata SSD-ben is, bár azt te tudod hogy kelleni fog vagy sem (igen nagy valószínűséggel nem, de a te pénzed).
- A kinézett merevlemez fordulatszáma 5400 a szokványos 7200 helyett, ezek hamarabb szokták megadni magukat illetve hamarabb észreveszed hogy belassulnak (3-4 év). A kinézett seagate meg kb pont olyan mint a WD Green, nagyméretű adat tárolására jó, amihez csak néha nyúlsz hozzá, folyamatos használatra annyira nem ajánlott.
- Gépház mindenkinek a maga dolga, én ennyiből már rég Corsair Obsidian házat vennék.
- Tápegység vicc kategória. Komolyan, 500e +t költesz a gépre és belerakod ezt?
A normális 700-750 wattos tápok ilyen árban mennek, ezzel számolj. Neked Corsair RM650x elég (mivel kb egy árban van az 550-nel, annyi is elég lenne).
- Külön processzor hűtő hol marad? Ha már tuning lap, tuning proci, legalább egy kicsit jobb fajta hűtőt rakhatnál rá. Ha nem cél a tuning akkor Deepcool gammaxx-ok, esetleg cooler master tx3 evo, ha húzni is akarod (ami azzal a thermaltake-kel elég necces) akkor Alpenföhn Brocken, Be quiet dark rock hűtők, noctua nh-d** hűtők.
- A kinézett monitor 32 colban FullHD-ra képes, ami azért eléggé vicces. VA panel jó lenne, bár szerintem ilyen árban egy 21:9-es IPS monitor is megfelelő.
i7 6700 pont nem éri meg, ha komoly munkát is tervez, mivel folyamatosan jönnek ki 2011-re is az új processzorok, lásd i7 68**k széria, illetve lassan várható az új 2066-os (kaby lake sok magos munka processzorai) foglalat is, ahol eddigi hírek szerint lesz 2011-es verziósok is belőle.
Olcsóbbnak mindenképp olcsóbb, csak kisebb a fejlesztési lehetőség. Míg 2011-es foglalatba bele tudsz rakni akár egy i7 6850x-et, addig 1151-nél max 7700k-ra tudsz váltani és viszlát. Azt is figyelembe kell venni, hogy kell-e egyáltalán a kérdezőnek az a 6 fizikai mag vagy sem. Ha így nézzük akkor megérheti a kaby lake meg sky lake is.
Super Flower Leadex Platinum széria ---> 10év garancia
EVGA G2 gold minősítés ---> 10 év garancia
Corsair RMi/RMx gold minősítés ---> 10 év garancia
Köszönöm a válaszokat!
(mindenkit felpontoztam)
Kicsit alakítottam:
Gép park
Csúcsgép (munka, videóvágás, szerver, játék)
Alaplap – MSI X99A SLI PLUS Alaplap [link]
CPU - Intel Core i7-5820K 3.3GHz LGA2011-3 Processzor [link]
CPU hűtő - Deepcool GAMMAXX 200T [link]
Memória modul - G.SKILL RipjawsV 64GB (4x16GB) DDR4 2133Mhz F4-2133C15Q-64GVR [link]
Videókártya - Inno3D GeForce GTX 1060 iChill X3 [link]
SSD - Plextor M6e 256GB PX-256M6EA-BK (2 DB) [link]
HDD – Seagate BarraCuda Seagate 5TB [link]
Ház – Zalman H1 www.arukereso.hu/szamitogep-haz-c3085/zalman/h1-p230370479/
Tápegység – EVGA SuperNOVA B2 850W [link]
OS – Microsoft Windows 10 Pro 64bit [link]
Office - Microsoft Office 365 Personal [link]
Videóvágó program – erre ki-mit tud ajánlani?
Monitor - Samsung C27F390FHU Monitor [link]
Digitalizáló kártya - [link]
Billentyűzet + egérre mi lenne jó? Az, hogy magyar a billentyűzet kiosztása, azt nem mindenhol találom, pedig nekem arra is nagy szükségem volna (+ az is, hogy háttérvilágítással bírjon, mechanikus legyen, stb).
Ezen mit érdemes még alakítani? Olyan konfig kéne, amit akár egy gaming stream sem izzasztaná meg.
Hűtő alkalmatlan tuningra, így a gyári is megfelel (bár kérdés miért nem akarod a jobbat, amit írtam de rád hagyom).
táp röhejesen nagy. A processzor fogyaszt 140 wattot MAXIMUM, mellé vga 225 wattot MAX, mell éa rendszernek 100w, 365 watt a maximum fogyasztása a rendszernek. Erre te belevágsz egy viszonylag gyengébb minőségű 850 wattos tápot. MI a fenének? Normál esetben 250-300 watt lesz a komplett gép fogyasztása. Nem tudlak megérteni. vegyél egy normális 550 wattos tápot, amiket ajánlottunk.
valamiért olyan monitorokat választasz mindig amin van d-sub (vga) kimenet. Minek? Rég elavult technológia. Nincs is olyan kimenet a videokártyán. Egyébként meg jó lesz.
Vágó programnak ott a sony vegas.
Többiről már elmondtam a véleményem.
Szerintem eszetlenség amit csinálsz, de te pénzed, arra költöd amire akarod.
Köszönöm a választ!
Tuning - fogjuk rá, de ez nem túlságosan cél. GPU hűtőnél, az Alpenföhn Brocken-ből három félét is láttam - [link] (a legolcsóbb is jó?)
Tápegységből ezt láttam még, ami 550W-os - [link]
Videóvágó programnak Sony Vegas a legjobb?
Monitornál pont nem néztem a d-sub (VGA) csatlakozót, inkább a HDMI-t (abból is legyen 2) és azt, hogy IPS és Ívelt kijelzőjű legyen, de van még két másik Samsung:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!