Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Összességében melyik VGA...

Összességében melyik VGA kártya erősebb?

Figyelt kérdés

AMD RX480

vagy

nVidia GTX1060

Rengeteg tesztet néztem róla, De számomra még mindíg kérdéses melyik kártyát éri meg inkább megvenni.

Néhány tesztben Geforce simán elveri a Radeont más tesztekben meg épp fordítva.

Tényleg erősebb a Radeon DX12 alatt?

Szerintetek?

2017. jan. 22. 11:02
 1/10 anonim ***** válasza:
DX 12 alatt erősebb ami talán az elkövetkező 1-2 évben előnyére válhat, amúgy full ugyan annyit tudnak azt választod amelyik szimpatikus :)
2017. jan. 22. 11:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Az RX480 szimpatikusabbnak tűnik.

Has más miatt nem, a 8GB VRAM miatt elég vonzó, Mivel a jelenlegi fogyasztásával, és az 1x 6PIN-es tápellátásnak köszönhetően, később simán bevállalnám Crossfire-ben

De ugyan ez a helyzet az 1060-al Bár szerintem elég drága. Mert annyiba kerül a 3GB-os verzió mint az AMD-ből a 8GB-os. Ennyire talán még sosem volt nehéz grafikus kártyát választani :)

2017. jan. 22. 11:15
 3/10 anonim ***** válasza:

hát figyelj nekem MSI RX480 Gaming X 8gb van 2 hónapja vettem 100e ért és ahogy látom most akciós, 89 ért megkapod holott az Msi gtx 1060 gaming pedig 108 e

szerintem ebben a pillanatban tényleg egyértelmű melyik kell neked

2017. jan. 22. 11:25
 4/10 anonim ***** válasza:

rx 480 ból van 4 és 8 gb változat is árban és teljesítményben is jelentős különbség van

gtx 1060 ból is van 3 és 6 gb-os változat , 3gb-os gtx 970 szintjén van a 6gb-os a gtx 980

SZERINTEM a dx 12 eddig csak parasztvakítás, dx11 és dx12 között játék grafikába a különbséget nagyon kell keresni , hogy megtaláld

75 k környékén én az rx 480 4gb venném , 90 k körül meg a gtx 1060 6gb ot

2017. jan. 22. 12:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Battlefield 1-ben azért elég jelentős külömbség van DX11 és 12 között. Viszont nálam DX12 alatt nem nagyon fut, Mert kidob valami hibával. Igaz jelenleg csak egy R9 270X-em van, Ezt szeretném majd lecserélni. De igazság szerint majd valamikor a Fallout 4 miatt. Annak még várom a magyarítását, Így majd mindenképp akkorra tervezem a váltást, ha az kész lesz. Minden esetre DX11 és 12 alatt óriási teljesítménybeli külömbségek vannak, és míg az 1060 rommáveri a 480-at DX11 alatt. Addig 12-alatt tesztek és videók alapján fordított a helyzet. Nem véletlen hogy a DX12 az AMD Mantle örököse És itt korántsem a lárványbeli javítás miatt próbálják a 12-t erőltetni. Hanem a hardveres erőforrások egyenlőbb elosztása miatt. Tehát tényleg hozza a 12 a teljesítménybeli javulást. De úgy tűnik az 1060-nál ez nem igazán érzékelhető. Nekem aztán tök mindegy hogy melyik gyártó kártyája van a gépemben. Mert nem vagyok sem AMD sem nVidia párti. Csak azt szeretném hogy ha veszek 100 000-ért egy kártyát akkor azért az egy darabig legyen már használható :)

Viszont a 3GB RAM egyértelműen kevés. A 6GB már jó, De baromi drága. Tehát ezért nehéz dönteni. Főleg hogy senki sem tudja mennyire lesz majd a DX12 API kiaknázott. Bár mivel a Microsoft erre hajlik, és a legtöbb játék XBOX one platform is egyben. Szerintem a későbbiekben mindenképp egy elfogadott API lesz.

2017. jan. 22. 18:39
 6/10 anonim ***** válasza:

rommá verést a 2 kártya között nem lehet mondani :D se ide se oda dx11 ben picit jobb a gtx dx 12 ben jobb az rx ennyi

BF1-ben jelenleg nem jó a dx 12 mert kifagynak mint pl te is vagy akadozik holott az fps stabil majd patchelik valamikor de amúgy is tesztek alapján pont a BF az amiben jobb egy kicsit az rx még dx 11 alatt is:D

2017. jan. 22. 19:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát a +-10-15FPS azért szerintem eléggé rommáverés. Főleg 2 hasonló árkategóriájú kártyánál. De ez elég relatív. :)
2017. jan. 24. 12:00
 8/10 anonim ***** válasza:
melyik játékban láttál te akkora különbséget?
2017. jan. 24. 12:02
 9/10 A kérdező kommentje:

Pont a Battlefield 1-nél.

Igaz a többi játéknál ez a külömbség inkább olyan 5FPS körül van a GTX javára.

De valószínűleg az AMD kártyáját választom ha addig nem jön valami újdonság.

Talán később Crossfire-ben is elég jól fog majd teljesíteni egy 8GB-os verzió. főként hogy másodlagos kártyának a 4GB is bőven megteszi.

2017. jan. 24. 12:08
 10/10 anonim ***** válasza:
lehet hogy akkor a 4 és 3gb os ról van szó mert a 8 és 6gb os között nincs különbség főleg nem BF 1 ben, de ahány teszt annyi eredmény pff :D
2017. jan. 24. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!