Összességében melyik VGA kártya erősebb?
AMD RX480
vagy
nVidia GTX1060
Rengeteg tesztet néztem róla, De számomra még mindíg kérdéses melyik kártyát éri meg inkább megvenni.
Néhány tesztben Geforce simán elveri a Radeont más tesztekben meg épp fordítva.
Tényleg erősebb a Radeon DX12 alatt?
Szerintetek?
Köszi a választ. Az RX480 szimpatikusabbnak tűnik.
Has más miatt nem, a 8GB VRAM miatt elég vonzó, Mivel a jelenlegi fogyasztásával, és az 1x 6PIN-es tápellátásnak köszönhetően, később simán bevállalnám Crossfire-ben
De ugyan ez a helyzet az 1060-al Bár szerintem elég drága. Mert annyiba kerül a 3GB-os verzió mint az AMD-ből a 8GB-os. Ennyire talán még sosem volt nehéz grafikus kártyát választani :)
hát figyelj nekem MSI RX480 Gaming X 8gb van 2 hónapja vettem 100e ért és ahogy látom most akciós, 89 ért megkapod holott az Msi gtx 1060 gaming pedig 108 e
szerintem ebben a pillanatban tényleg egyértelmű melyik kell neked
rx 480 ból van 4 és 8 gb változat is árban és teljesítményben is jelentős különbség van
gtx 1060 ból is van 3 és 6 gb-os változat , 3gb-os gtx 970 szintjén van a 6gb-os a gtx 980
SZERINTEM a dx 12 eddig csak parasztvakítás, dx11 és dx12 között játék grafikába a különbséget nagyon kell keresni , hogy megtaláld
75 k környékén én az rx 480 4gb venném , 90 k körül meg a gtx 1060 6gb ot
Battlefield 1-ben azért elég jelentős külömbség van DX11 és 12 között. Viszont nálam DX12 alatt nem nagyon fut, Mert kidob valami hibával. Igaz jelenleg csak egy R9 270X-em van, Ezt szeretném majd lecserélni. De igazság szerint majd valamikor a Fallout 4 miatt. Annak még várom a magyarítását, Így majd mindenképp akkorra tervezem a váltást, ha az kész lesz. Minden esetre DX11 és 12 alatt óriási teljesítménybeli külömbségek vannak, és míg az 1060 rommáveri a 480-at DX11 alatt. Addig 12-alatt tesztek és videók alapján fordított a helyzet. Nem véletlen hogy a DX12 az AMD Mantle örököse És itt korántsem a lárványbeli javítás miatt próbálják a 12-t erőltetni. Hanem a hardveres erőforrások egyenlőbb elosztása miatt. Tehát tényleg hozza a 12 a teljesítménybeli javulást. De úgy tűnik az 1060-nál ez nem igazán érzékelhető. Nekem aztán tök mindegy hogy melyik gyártó kártyája van a gépemben. Mert nem vagyok sem AMD sem nVidia párti. Csak azt szeretném hogy ha veszek 100 000-ért egy kártyát akkor azért az egy darabig legyen már használható :)
Viszont a 3GB RAM egyértelműen kevés. A 6GB már jó, De baromi drága. Tehát ezért nehéz dönteni. Főleg hogy senki sem tudja mennyire lesz majd a DX12 API kiaknázott. Bár mivel a Microsoft erre hajlik, és a legtöbb játék XBOX one platform is egyben. Szerintem a későbbiekben mindenképp egy elfogadott API lesz.
rommá verést a 2 kártya között nem lehet mondani :D se ide se oda dx11 ben picit jobb a gtx dx 12 ben jobb az rx ennyi
BF1-ben jelenleg nem jó a dx 12 mert kifagynak mint pl te is vagy akadozik holott az fps stabil majd patchelik valamikor de amúgy is tesztek alapján pont a BF az amiben jobb egy kicsit az rx még dx 11 alatt is:D
Pont a Battlefield 1-nél.
Igaz a többi játéknál ez a külömbség inkább olyan 5FPS körül van a GTX javára.
De valószínűleg az AMD kártyáját választom ha addig nem jön valami újdonság.
Talán később Crossfire-ben is elég jól fog majd teljesíteni egy 8GB-os verzió. főként hogy másodlagos kártyának a 4GB is bőven megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!