Szerintetek jó ez az alaplap és processzor?
Szeretnék venni új processzort és egy alaplapot, csak nem tudom, mennyire döntök most jól. Szeretném ha mondjuk egy Battlefield 4-hez hasonló grafikájú játékok elfutnának max/ultra grafikán 40-50 FPS-el minimum. Emellett szeretném, hogy egy videószerkesztőben a renderelés viszonylag gyors legyen, mert a mostani hát enyhén szólva egy kicsit gyatra XD
Maximum, de tényleg MAXIMUM 60.000 Ft-ot szeretnék költeni összesen a processzorra és az alaplapra.
Hardverelemek a gépemben:
• 750 W-os táp
• 8 GB ram
• 1 TB HDD
• 120 GB SSD
• AMD Radeon (TM) R7 370 Series (4 GB) GPU
Mostani:
□ Alaplap: ASRock FM2A55M-DGS
□ Processzor: DualCore AMD A4-5300, 3400 MHz
Ezeket venném a mostaniak helyett:
○ Alaplap: MSI 970 GAMING
○ Processzor: AMD X6 FX-6300 3.5GHz AM3+
Ők együtt 54.000 Ft-ba kerülnek.
Várom a véleményeket. Ha netán tudna valaki jobb választást 60k-s kereten belül, azt szívesen elolvasom.
Nem éri meg a csere. Veszel egy Athlon 845-öt és ugyanott vagy.
Amúgy méféle táp az?
A tápod írd le.
Ha váltani kéne:
ASrock H110m-HDV
Pentium G4560
A cserével nem lennél sokkal előbbre.
A tápot meg mégiscsak le kéne írni. Tudod, 1200 W-s is lehet, ha a minősége trágya úgyis hazavágja a gépet. De hát, ha nem baj... ;)
Akkor meg várd meg a ZEN-t.
Mi a bajod az Intel CPU-kal?
Amit küldtem neked az a CPU jelenleg 22K és széjjel veri az FX 63000 még talán ha OC-d akkor is.
Nem értem minek kell egy elavult platform tervezni...
Már nem azokat az időket éljük,az I3-6100 jobb renderben is illetve a HT miatt még a többmagos teljesítményben is erősebb.
https://www.youtube.com/watch?v=V4dUCeF2jnU
Szóval miről is van szó?
I5-7100 mellé nem is tenném...
A G4560 meg az I3-6100-al van egy szinten szóval jólval erősebb mint az FX 6300.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!