Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem fogja elrontani a hangfals...

Nem fogja elrontani a hangfalszettem a túl erős feszültség?

Figyelt kérdés
Ha bekötöm a Logitech z506-os 5.1-es hangfalszettem egy YAMAHA RX-V592RDS-es erősítőbe el fogja rontani a hangfalszettet? Úgyértem nem lesz túl erős a bemenet a hangszóróknak?

2017. jan. 19. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, de azért ne nagyon erőltesd a teljes hangerő környékét !

Ja és még annyi, hogy ne várd hogy jobban fog szólni vele. Ha nem romlott el a logitech saját erősítője, akkor inkább hagyd a fenébe !

2017. jan. 19. 14:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! :)
2017. jan. 19. 14:43
 3/5 Zzzoli ***** válasza:

:-) Az előző hozzászólón mosolygok :-)

Ez az erősítő a frontokra legalább 80 wattot tud, a logitech frontjai 10 watt körül vannak, a háttérsugárzói szintén.

Erre az erősítőre egy normális, azaz 100 ezer Ft körüli hangfalszett való.

Ezeket gyakorlatilag percek alatt elintézi.

Az aktív subja mehet rá egyedül, de az is húzós, mert ha rendes hangfalakat veszel hozzá, a sub nem fogja bírni zenénél tartani a az iramot a többivel!

2017. jan. 19. 17:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne mosolyogj annyira ! Szerinted mi az anyámnak írtam hogy ne erőltesse ? Ne higgy a másodiknak kedves kérdező. Az ilyen tudálékos szakszerűnek tűnő szöveg mögött általában nincs tudás !
2017. jan. 19. 18:51
 5/5 Zzzoli ***** válasza:

Ismerem a Z506-ot is és a házimozi erősítőket is, javítom is őket és nekem is volt egynáhány:-)

Ezeknek a kis kompakt 5.1-es szetteknek alig pár wattosak a frontjai és a szatelittjei. Jaaa hogy a reklámadat több száz watt!? Az nem igaz sajnos.

Viszont a házimozi erősítőkben van azért tartalék, de ha még csak 50 wattos is lenne, gondold csak el mit művelne azzal a kis műanyagdobozos hangszóróval, ami gyakorlatilag 10 watt sincs.

A házimozi erőlködőkhöz rendes fadobozos hangfal kell+egy normális aktív mély.

2017. jan. 20. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!