PC konfiguráció összerakása?!
Sziasztok!
Számítógép vásárlás elott állok es szeretnem ha segitenetek az összeállításában.
Elsősorban játékra lenne használva, a keret ra kb 300e Ft.
Én az Intel+nvidia kombot reszesitem előnyben de bármilyen alternatívát meghallgatok.
A válaszokat előre is köszönöm!
Játék + internetezés.
A stream rész az nem erdekel, igazából azt szeretnem hogy az újabb címek menjenek rajta normalisan. Tudok kompromisszumot is kötni grafiakai terén, nem kell uhd-n menni mindennek!
Tárhely szempontjából egy kisebb SSD-re gondoltam meg max. 1T-s Hdd-re. Igazából a programokon kivul minden más adatot külső Hdd-ken tárolok
Hozzuk ki a legnagyobb teljesítményt (olcsó ház, táp, lap, de nem vállalhatatlan), vagy mindenből kicsit jobbat, még ha a végén egy lépcsővel gyengébb VGA fér is bele?
Van ház, ami tetszik?
Igazából a ház az majdnem mindegy. Ne legyen otromba aztan annyi.
De azert nem szeretem a legolcsóbb dolgokat, megbízható alkatrészek legyenek azert :)
Ha UHD / 4K a cél, akkor max egy ilyet lehet kihozni belőle:
Ha FullHD, akkor ilyet, minőségi alkatrészekkel, nagy SSD-vel:
Ez a két véglet, egyébként elég sok variálási lehetőség van, attól függ, hogy mire van szükséged, több ram, jobb hűtő, jobb minőségű tápegység, nagyobb gépház stb.
Raijintek Arcadia
Be Quiet System Power 8 400W
Asrock B150 Gaming K4/Hyper
i5-6400*
LC-cc-120
8gb corsair ddr4 2666
crucial mx300 525gb ssd
Gigabyte GTX-1070 WF2OC
Ez pcx-en 315k körül van most, picit túl a kereten. Ezt hamarosan bővíteni kell 8gb rammal (kb. 1 éven belül nem árt).
* Ha harvderapróról újonnan veszel OEM procit (LEC-től), akkor a 6400 - 46k, úgy kb. kereten belül van. Vagy a 6500 még megéri 52k-ért.
Egyébként ehhez a VGA-hoz nem árt, ha a proci órajelét kicsit feltolod, ebben a lapban lehet, ezért írtam ezt, 4,2Ghz simán, a kiírt hűtővel csendben.
Ház megfelelő, semmi flanc, de a fontos dolgokat tudja.
A táp jó minőségű, a pure power-től hatékonyságban marad csak le, nagyjából ugyanazt tudja, igaz az se alkalmas nagy tuningolásokra, de arra mindkettő igen, hogy a proci órajelét feljebb rakd (mintha 6600-at vettél volna, vagy 6700at, fogyasztásban nem több annál húzva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!