Lehet SATA csatlakozós laptop HDD-t SATA3 csatlakozós WC-re cserélni?
Kompatibilis?
Van értelme, ha igen?
Gyorsabb lesz, mint egy 5400RPM-es HDD?
Them WC-re....
Hanem SSD-re.
A hülye telefon billentyűzet átírta
1; Igen, kompatibilis.
2; A SATA1 jelentősen visszafogja az SSD-t. De még így is van értelme, főleg, hogy átviheted egy következő laptopba majd.
Az SSD, kis fájlok elérése esetén 100+szor gyorsabb mint egy HDD. továbbá kevesebb energiát eszik (nem olyan nagyon szignifikáns) és nem érdekli a mechanikus behatás, mert nincs benne mozgó alkatrész.
Köszi.
A windows 10 betöltése, mennyivel lenne gyorsabb?
A laptop már nyolc éves, 4GB DDR2-vel, és a 64 bites Windows 10 így is 19-22 másodperc alatt betöltődik.
Wisecare365 szoftvert használok gyorsításra, rendszer takarításra.
1; Az SSD még ekkor is tud valamelyest javítani a gép reszponzivitásán.
2; Azonban ilyen öreg konfig esetén már a weblapok betöltése is gond, ezeken nem fog gyorsítani.
3; A WIN10 ilyen hamar történő hideg indítása nekem gyanús. nem hibernációból ébred csak? valamelyest ezen is gyorsít, de nem hiszem, hogy ebben az esetben brutálisan sokat.
Nem.
De a BIOS blabla nincs beleszámolva.
Se az XP, se s Windows 7 nem indult el ilyen gyorsan ezen a gépen.
Nekem is furcsa.
Windows 7 lett upgrade-elve Windows 10-re, akkor még 62 mp volt az indítás és a wisecare egy csigát mutatott.
Aztán írtam egy telepítő DVD image iso file-t, csináltam egy pendrive-ról indítható telepítőit, mindent mentettem külső vinyóra, s újratelepítettem a Windows 10-et a HDD újra particionálásával együtt.
Telepítettem újra az összes programot, segédprogramot, t ii ltotram
Én azt hittem, ezt a kérdést a WC után nem lehet jobban feldobni. De igen:
"wisecare rakétát mutat csiga helyett."
:DDD
tessék:
ACER EXTENSA 5620-as 2008-ban vett laptop. (nem emlékszem pontosan, de ilyesmi)
750GB HDD 5400RPM
4GB DDR2 RAM
Oprendszer: Windows 10 Pro 64bit, angol. Legutolsó frissítés tegnap telepítve.
Indítás:
Derwer:
Windows 8-tól elérhető "Gyors rendszerindítás" funkció tud spórolni az indításon (kernel hibernálással).
Most gyorsan ezt találtam: [link]
az én rendszerem furcsasága, hogy újraindítás után lassúbb, mint kikapcsolt állapotból indítás esetén.
Ha kikapcsolom a gépet, akkor az történikbekapcsoláskor, ami a videón látható. (És a legjobb eredmény eddig a 16 másodperc, az csakegyszer fordult elő)
Ha viszont az újraindítás lehetőséget választom, akkor általában 49 mp-et mutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!