Hol kezdjem el tanulni a számítógép alapjait?
Ha most 16 vagy akkor másfél év múlva érettségizel, igaz? Szerintem programozni kezdj el tanulni, mert az hasznos és érdekes.
Két nyelvet tudok ajánlani. Az egyik a Python. Ezt könnyebb megtanulni, érettségire jobb. Gyorsan el tudod vele sajátítani az alapokat, van hozzá jó ingyenes magyar könyv is.
A másik a C++, amit valamivel nehezebb megtanulni (de előbb-utóbb úgyis meg kell). Ezzel mélyebb tudást tudsz szerezni, és az egyetemen minden bizonnyal ez lesz a tananyag. Angolul vannak hozzá könyvek - videók, magyarul nem találtam jót.
A számítógép működésének alapjait egyetemen fogod tanulni, szerintem elég száraz, és nincs is sok értelme előre tudni. Én most tanulom. Meg ehhez nagyon jól jön, ha van valamennyi programozási tudásod.
#1.A programozás nem mindenkinek való.
Ehhez valakinek van adottsága vagy nincs.
Kérdező:
Ha érdekel a dolog nem lesz egyszerű,önerőből is meg lehet tanulni csak kitartás kell és hogy érdekeljen a dolog.
Először legyen meg legalább egy középfokú angol,és részenként kezd el.(Alaplap,VGA,CPU,táp+ATX szabvány stb.)
Illetve folyamatosan a korral kell járni.
Amit közoktatásban tanítanak az édeskevés ahhoz hogy piacképes legyél.Nem fogják ott se megmondani hogy hogyan kell egy megfelelő konfigot összerakni,illetve hogy 2 közül melyik a jobb választás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!