Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Random gépújraindulás? (többi...

Random gépújraindulás? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A gépem állandóan újraindul játékok (főként Steames) futtatása közben. Az oprendszer (Win7) egy 120GB-s Kingston SSD-n van, emellett van egy lassan 7 éves, 500GB HDD, illetve egy 1,5 éves 2TB-s. A Steam az 500GB-s HDD-n van, oda is vannak telepítve a játékok. A legtöbb esetben már a játék töltőképernyőjénél kikapcsol, de van úgy, hogy 15-20 percig teljesen normálisan megy, utána viszont kikapcsol.

Ma kivettem az SSD-t, újratelepítettem a Windowst (8.1 Pro), az 500GB-s HDD-re, ugyanúgy leáll. A 2TB-s HDD-re nem tudok telepíteni, mivel azon van az összes anyagon, amit nem akarok elveszteni. Az SSD-t pedig azért vettem ki, mert HDSentinel szerint elkezdett csökkenni a kondíciója, ezért ezt ki akartam zárni, mint hibaforrást.

Proci i5-4440, lap Asrock H97 Pro4, vga R9 280, táp Seasonic S12G 550

Szerintetek mi lehet a baja?

Ha bármi kérdésetek van még, vagy kellene plusz információ, akkor szóljatok, és megírom.

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, köszönöm a végigolvasást, zöld kéz jár mindenkinek, aki megpróbál segíteni valamilyen formában.

2017. jan. 13. 18:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Én először inkább azt az 500-as hdd próbálnám meg kizárni! Amúgy csak simán legkapcsol vagy valami képet bedob? pl. "kékhalál"?
2017. jan. 13. 18:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Az hogy az SSD kondíciója folyamatosan csökken, abban semmi furcsa nincs ez üzemszerű jelenség.

Az újraindulás szinte bármitől lehet és ebben az a nehéz, hogy ki kéne szűrni mitől lehet.

1. Táp: Gyenge vagy rossz minőségű (másik táp kipróbálásra)

2. RAM: Hibás RAM (Ramtesz progi) [link]

3. HDD - SSD : Rossz szektorok vagy hibás adatátvitel, olvasási hibák (cserekészülék kipróbálásra)

4. Elégtelen hűtés: AIDA 64 mely a CPU, GPU hőmérsékletét méri

5. Oprendszer drivere hibás vagy régi. Ez lehet bármilyen driver. (Csökkentett módban használni egy két órát, lesz-e fagyás)

2017. jan. 13. 18:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Táp biztos, hogy nem gyenge, ez az egyik legjobb tápmárka, 550W pedig elég a gépnek. RAM nincs fél éves (Kingston HyperX Beast 2x4 GB KIT), bár egy MemTest-et kipróbálok

HDD - SSD, én erre (ezekre) gyanakszom a leginkább

Elégtelen hűtés nem hiszem, hogy gond lenne, jól szellőző a gépház, és takaritva is van rendszeresen

Oprendszer pedig frissen telepített, szóval driverhiba is kizárt.

#1: csak random újraindul, semmilyen kékhalál, vagy hibajelzés

2017. jan. 13. 18:32
 4/5 anonim ***** válasza:

1) 500gb-os winyó

2) táp/tápkábel

attól, hogy vmi jó minőségű, még lehet ratyi. Nem készítenek minden darabot a gyártósoron tökéletesre.

2017. jan. 13. 19:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehet akar AMD driver hiba is, nekem a legujabbal ugyanez volt csak youtube video kozben is ujraindult, visszaraktam 14.12t azota hibatlan. Ha megnezted amiket irtak elottem es nem javul akkor erdemes DDUval letorolni a mostami drivert csokkentett modban es valami normalisat felrakni. Nalam mindegyik Crimson szar ugyhogy en a 14.12, 15.7.1et tudom ajanlani amik biztosan stabilak.
2017. jan. 15. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!