Random gépújraindulás? (többi lent)
Sziasztok!
A gépem állandóan újraindul játékok (főként Steames) futtatása közben. Az oprendszer (Win7) egy 120GB-s Kingston SSD-n van, emellett van egy lassan 7 éves, 500GB HDD, illetve egy 1,5 éves 2TB-s. A Steam az 500GB-s HDD-n van, oda is vannak telepítve a játékok. A legtöbb esetben már a játék töltőképernyőjénél kikapcsol, de van úgy, hogy 15-20 percig teljesen normálisan megy, utána viszont kikapcsol.
Ma kivettem az SSD-t, újratelepítettem a Windowst (8.1 Pro), az 500GB-s HDD-re, ugyanúgy leáll. A 2TB-s HDD-re nem tudok telepíteni, mivel azon van az összes anyagon, amit nem akarok elveszteni. Az SSD-t pedig azért vettem ki, mert HDSentinel szerint elkezdett csökkenni a kondíciója, ezért ezt ki akartam zárni, mint hibaforrást.
Proci i5-4440, lap Asrock H97 Pro4, vga R9 280, táp Seasonic S12G 550
Szerintetek mi lehet a baja?
Ha bármi kérdésetek van még, vagy kellene plusz információ, akkor szóljatok, és megírom.
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, köszönöm a végigolvasást, zöld kéz jár mindenkinek, aki megpróbál segíteni valamilyen formában.
Az hogy az SSD kondíciója folyamatosan csökken, abban semmi furcsa nincs ez üzemszerű jelenség.
Az újraindulás szinte bármitől lehet és ebben az a nehéz, hogy ki kéne szűrni mitől lehet.
1. Táp: Gyenge vagy rossz minőségű (másik táp kipróbálásra)
2. RAM: Hibás RAM (Ramtesz progi) [link]
3. HDD - SSD : Rossz szektorok vagy hibás adatátvitel, olvasási hibák (cserekészülék kipróbálásra)
4. Elégtelen hűtés: AIDA 64 mely a CPU, GPU hőmérsékletét méri
5. Oprendszer drivere hibás vagy régi. Ez lehet bármilyen driver. (Csökkentett módban használni egy két órát, lesz-e fagyás)
Táp biztos, hogy nem gyenge, ez az egyik legjobb tápmárka, 550W pedig elég a gépnek. RAM nincs fél éves (Kingston HyperX Beast 2x4 GB KIT), bár egy MemTest-et kipróbálok
HDD - SSD, én erre (ezekre) gyanakszom a leginkább
Elégtelen hűtés nem hiszem, hogy gond lenne, jól szellőző a gépház, és takaritva is van rendszeresen
Oprendszer pedig frissen telepített, szóval driverhiba is kizárt.
#1: csak random újraindul, semmilyen kékhalál, vagy hibajelzés
1) 500gb-os winyó
2) táp/tápkábel
attól, hogy vmi jó minőségű, még lehet ratyi. Nem készítenek minden darabot a gyártósoron tökéletesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!