Egy I3 4150-es procival 100%-ot kitudok húzni egy GTX 1050 TI OC 4GB-os kártyából?
Figyelt kérdés
Előre is köszi :)2017. jan. 13. 16:01
1/7 anonim válasza:
A kettőnek egymáshoz mi tököm köze van?!!!! Azt a játék dönti el milyen cpu és vga kell neki, elárulom tudok én akármilyen 3d szerkesztőben gpu rendert indítani ami maxra játartja a gpu-t a proci meg kb semmit nem csinál. De tudok cpu rendert indítani, akkor meg a gpu nem fog semmit csinálni.
2/7 A kérdező kommentje:
Egyik ismerősöm kérdezte és nem tudtam megválaszolni, ezért kiírtam ide. Az ő procija nem képes teljesen meghajtani a videokártyáját. Azért köszönöm ezt a jóindulatú választ!
2017. jan. 13. 17:42
3/7 anonim válasza:
Annak az ismerősödnek ugyan ez a konfigja van? Egyébként akár elképzelhető, hogy cpu limitbe ütközöl, de ez többnyire (játék alatt) nem lesz jelen!
4/7 A kérdező kommentje:
Nem. Ő AMD-s. Hogy pontosanmilyen van azt nem tudom, de ő egy közép-felső besorolású I5-tel rendelkezik és azt mondja, h nem hajtja ki rendesen :/
2017. jan. 13. 18:37
5/7 MGéza válasza:
Felejtsük már el ezt a "kihajcsa" kifejezést! Ha cpu limit(helyesen így hívjuk) van, akkor a gpu igényes beállításokat kell feljebb tolni, a cpu igényeseket meg lefelé, továbbá a programok nem egyformán támaszkodnak a cpu/gpu erejére, van amelyiknek cpu majdnem mindegy, de fordítottja is előfordul. Akár egy AMD is képes "kiszolgálni" a legtöbb kártyát, ha megfelelő beállításokon használjuk. Tehát 720p, 900p, HD felbontáson például jó eséllyel cpu limit lesz, de FHD-n már gpu limit lenne inkább.
6/7 anonim válasza:
Megírjuk magyarul is... a játékoknak vannak olyan részei, amelyek inkább a processzort használják inkább és vannak olyanok, amelyek inkább a videókártyát. Mivel a legtöbb játék finomhangolható, ezért szinte mindig meg lehet találni azokat a beállításokat, emivel egy-egy gép optimálisan leterhelve fut.
Természetesen lehet olyan összeállítást kihozni, ahol semmilyen tuningolás nem segít, túl erős az egyik komponens a másikhoz képest. Itt erről nincs szó, ez viszonylag jó egyensúly.
[link] itt láthatsz jó összeállításokat, az 1050 Ti-hez i3 6100 van ajánlva, ennél a tiéd mondjuk húsz százalékkal lassabb, nem érdekes.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :)
2017. jan. 16. 05:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!