Egy számítógépnek mennyi az átlag, és mennyi még az a hőmérséklet, amit még el lehet fogadni?
Van a google desktopon egy gép statisztika mérő, és ott általában 39-40 C volt a gépem, amit még zölddel mutatott.
Most már 43 a géphőmérséklet, és már barnássárgával jelzi ki az infót, lehet ezzel valamit csinálni (nem tudom hogy a géppel vagy a programmal van e a baj)?
Szerintem 4-5 órája lehet bekapcsolva a gépem, és semmi terhelőt nem futattam vele, végig torrent megy, meg már tegnap is 42 C volt, amit úgyszintén barnássárgával mutatott.
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Ne kapj rögtön frászt!
Először is ellenőrizd, hogy a lakás hőmérséklete emelkedett-e, a ventillátor nem kapta-e tele magát porral, a hűtőbordák nem porosodtak-e. (Nálunk egy kőművesmunka után volt hasonló, rájöttem, hogy amíg poroltunk ment a gép, úgyhogy ki kellett takarítani és kész... Ijedtemben plusz ventillátort is vettem.) Ha mindez oké, és nem az amúgy is melegedő időjárás miatt van, akkor kezdj el utánanézni a gyártó weboldalán, hogy mennyi a tűréshatár. (alaplap, processzor, videokártya) és használj inkább valami profi programot, mert az ilyen mindenkinek minden gépére tökéletes programokat én nem annyira szeretem. Egyébként ez olyan kismértékű emelkedés, hogy nem aggódnék miatta. Meg a gép minden rezdülésére sem kell azonnal ugrani, szóval nyugi. Ha minden lehetőséget kizártál, akkor is további emelkedések, és a piros mezőbe költözés kell ahhoz, hogy egy szervíz szóba álljon veled, és akkor is valószínűleg azt mondják vegyél egy ventillátort, amitől jobban zúg a gép... (Ha az én gépemmel történne, levenném az oldalát és megnézném megnyugszik-e, ha igen visszatenném addig amíg tartós és komoly emelkedést nem produkál...)
Nem tudom ez segített-e...
Üdv: Tornádó
Szia!
Nálam a proci(AMD) hőmérséklete mondjuk egy combosabb játék alatt(metro 2033) 45 C. Procinként változik, de szerintem 60C-ig nem kell félned. Unokatesóm I5-ös procija ha nekiáll dolgozni simán eléri a 90C-ot is. A videó kártyám procija terhelés alatt 65C(GTX260) körül van.
Szerintem a 42C tökéletes hőmérséklet és még 50C környékén se kell félned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!