Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van mód arra hogy a billentyűz...

Van mód arra hogy a billentyűzetről leszedjem a retket?

Figyelt kérdés

Lényegében annyi hogy ameddig én suliba vagyok és 3-4 után érek haza, addig a tesóm és a szomszéd lány előszeretettel ül a géphez...igen, egy kicseszett gép van 4 főre ami az én kicseszett szobámban van...(nyáron reggel arra keltem h a HUGOM hangosan hülye minecraftos videókat néz). Visszatérve, szeretik a csokit meg a chipset meg minden olyat amitől vagy ragad vagy zsíros lesz a kezük és ez engem kellően irritál h ilyen a billentyűzet...anyumék nem szólnak nekik mert még kicsik szóval az is felejtős...Hama uRage Illuminated

Válaszokat köszönöm!

2017. jan. 9. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Ablaktisztítóval áttörlöd.
2017. jan. 9. 20:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem fog beázni vagy valami? Gondolom kiszárítom meg minden, csak hogy nem tesz e benne valami kárt.. köszi ;)
2017. jan. 9. 20:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Nedves törlőkendővel töröld át.
2017. jan. 9. 20:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi :D
2017. jan. 9. 21:08
 5/9 violaria válasza:
100%

Ha precíz akarsz lenni, nagyon óvatosan egyenként kiszeded a billentyűket, lehetőleg nem egyszerre mert elfelejted hogy volt, és szépen kitakarítod.

videó: https://www.youtube.com/watch?v=R2g6iRfKT74

Amúgy ha nem akarod, hogy összemancsolják a kicsik, becsomagolhatod frissentartó fóliával, (tudod az az átlátszó műanyag fólia amibe uzsonnát szoktak csomagolni), nagy igénybevétel esetén nem sokáig, de valameddig véd a beleeső, ráragadó kaja maradéktól. Bár kicsit viccesen fest.

2017. jan. 9. 21:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Lehet hogy vicces de mégis hasznos :D Köszönöm :D
2017. jan. 9. 21:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Rakj oda egy ótvar billentyűzetet amíg nem te ülsz ott. Mikor odamész ágy alól elő kapod a normálisat. Amúgy basszus én nem bírnám nem lenne saját gépem. :D Lehet jobb lenne vetetnél másikat akár maguknak akár magadnak :D
2017. jan. 9. 21:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Az #5 válaszadó által linkelt videóban az a Razer billentyűzet mechanikus, annak a billentyűit kicsit egyszerűbb kiszedni (keycap puller), mint egy gumidómos billentyűzetét, amilyen a kérdezőé is.

https://www.youtube.com/watch?v=q2a9xVKLO-U

Gumidómosnál valami lapos eszközzel célszerű a billentyűk alá nyúlni, és úgy kipattintani őket, ha annyira mélyen kell kitisztítani. Ezzel nincs tapasztalatom, gumidómosat sose mertem szétszedni, viszont a mechanikusomat tisztítottam pont két napja. Kiszedett billentyűkkel, a billentyűket egyenként áttörölgettem (bár elvileg moshatóak csap alatt is, szerintem egyenként áttörölgetni hatékonyabb volt), letakarítottam nedves mikroszálas törlőkendővel, a billentyűzetet szintén azzal és fültisztító pálcikákkal. Vigyázva persze, hogy ne csöpögjön azért belőle a víz.

Gumidómosra is jó a nedves mikroszálas törlőkendő. Hígított (tiszta) alkohollal is lehet próbálkozni (mint a videóban), de azzal inkább óvatosan bánnék a helyedben. Lefordítva a billentyűzetet, óvatosan "ki lehet ütögetni" a morzsákat belőle. Esetleg sűrített levegővel kifújni se rossz.

És támogatom azt, aki a frissentartó fóliát írta :D Jó alternatíva lenne a gagyi billentyűzetre való csere is, de mivel a kérdező nem tudja mindig, hogy a húga mikor méltóztatik odaülni a gép elé, folyton cserélgethetné a billentyűzeteket...

2017. jan. 10. 06:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Pontosan :D mondtam én már sokszor hogy kéne mégegy gép de úgy vannak vele, hogy ameddig ez működik addig nem kell cserélni :D Köszönöm a válaszokat :D
2017. jan. 10. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!