Memória növelés?
Hogy érdemes növelni a memóriát a gépemben?
Jelenleg ez a fajta memória van benne:
Asrock h97 fatality performance alaplapom van és i5 4690 típusú processzorom.
Az alaplapon azt írja hogy támogatja a dual channelt, ami így is van. Viszont ha veszek még 2db Geil memóriát ráadásul nagyobb mérettel (2x4gb-ra gondoltam) akkor abból lenne quad channel? vagy ha még 2db 2gigás ugyanilyen memóriát veszek? vagy kezel egyáltalán az alaplapom quad channelt?
Olyan, hogy quad channel nem létezik. Dual channel létezik. Ez azt jelenti, hogy a memória 64 bit helyett 128 biten működik. Az alaplapod chipsteje dual cannel-t tud. A gyártók szerint ugyanolyan ramokat kell a foglalatba tenni a dual beindulásához. Ezt megcáfolni látszik, hogy a fiam gépében egy 2 gigás és egy 4 gigás vidáman megy duálban. Az enyémről nem is beszélve, ahol is 4 db különböző gyártmányú és eltérő méretű memóriát használok szintén duálban. tapasztalatom szerint csak a duál szerint összetartozó foglalatokban kell egyformának lennie a memóriának. Egyoldalas mellé egyoldalas, kétoldalas mellé kétoldalas. Visszatérve a problémádra szerintem, ha megveszed a 2x4 vagy a 2x2 gigát és a megfelelő foglalatba teszed akkor menni fog duálban.
Remélem nem fogalmaztam túl bonyolultan mert ezt leírni sokkal nehezebb, mint megcsinálni.
igen, értem amit mondasz :)
azóta már vettem és most 2x2darab másfajta memória van benne és megy dualban.
A quad channelnek utána néztem és elvileg az 256bit-et bír, de ahhoz olyan alaplap is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!