Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem kevés egy kicsit a process...

Nem kevés egy kicsit a processzor hőfoka?

Figyelt kérdés
Vettem 1 intel pentium e5300-as proct és a hűtő elég kicsi volt. A régim nagyobb és az maradt. De most az átlag hőmérséklete a procimnak 15-21 c fok. Nem alacsony ez egy picit? Tudom hogy nem szabad nagyon felmennie a foknak. De szerintem ez egy kicsit alacsony.
2010. máj. 4. 19:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Az alacsony sose baj. De hány fok van nálad? És milyen hűtő van rajta?:D
2010. máj. 4. 19:40
 2/6 A kérdező kommentje:

[link]

1. ilyet kaptam

2. ilyenem volt és ezt szereltem vissza

hát 20-25 c fok van a házban:D

2010. máj. 4. 19:47
 3/6 anonim ***** válasza:

igazából 0 Kelvin, azaz kb. -273 C lenne az ideális neki... Azon a hőfokon nincs ellenállás, vagyis 0 W közeli árammal menne ugyanolyan gyorsan a procid. (persze szerintem 0 fok alatt már nem indulna be, pusztán azért, mert nem tudná mérni a hőmérő benne) :P

Örülj, mert te sokkal közelebb vagy ehhez, mint a legtöbbünk. :)

2010. máj. 4. 20:03
 4/6 anonim ***** válasza:

-160 fokot mér a hőmérő? Mégis beindulnak a folyékony nitrogénnel , héliummal hűtött gépek. Sőt egy kompresszorral vagy peltier elemmel is bőven mínuszba csaphat át.

A 15-20 fok az vagy rosszul van kiolvasva vagy csak simán fals adat. Kézzel fogd meg a bordákat üresjáratban meg mondjuk 20 perc 100% terhelés után. Ha tényleg nagy a különbség akkor lehet hogy jól mér.

2010. máj. 5. 07:04
 5/6 anonim ***** válasza:

De nem vagyok biztos benne, hogy 0 alatt egy átlagos processzor hőmérője tud mérni...

20:03 vok

2010. máj. 5. 14:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Megmondom őszintén írigyellek.
2010. máj. 6. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!