Új konfigot szeretnék összetenni kb.180-200 ezer Ft. -ból, mit ajánlotok?
Kingston SSD 30GB, SATA, 2.5'', V-Series
HDD Western Digital Caviar Green 2TB, 7200RPM, 64MB, SATA2
AMD Phenom II X4 955 Quad Core, 3200 MHz, 6MB, socket AM3, Box
Gigabyte MA770T-UD3, socket AM3
ATI Radeon 5770, 1024MB, DDR5, 128bit, Full HD1080p, HDMI, PCI-E
2x Kingston 2GB, DDR3, 1600MHz, HyperX
RAIDMAX Ninja 918 RMX-Ninja918BK
Raidmax RX-520 520W, 12cm fan
Összesen 213350 ft, a jelenlegi árfolyam szerint.
SSD nélkül pont belefér a keretbe. :)
Amit akarsz kicserélhetsz rajta jobbra, vagy rosszabbra is. pl. Olcsóbb winchestert... csak azért raktam 2TB-osat, mert a HD filmek elég sokat foglalnak... :D
Igazából nem tudom mennyire vinné full HDben full grafikán a 2010es játékokat, csak azt olvastam, hogy az 5770 elég szépen viszi a játékokat, de sosem próbálhattam még ki. (nincs keret rá... :D)
Processzorból vehetsz Black Editiont is, ha szeretnéd húzni is a gépet a jövőben. (szerintem ez most még elég)
Az SSD ugyanazt csinálja, mint a HDD, csak azzal a különbséggel, hogy nincsenek benne forgó alkatrészek.
Az SSD-k írása lassabb, mint egy átlagos winchesteré, de az olvasásuk gyorsabb. Ezen kívül hiába töredeznek, az adatokat bármely tárolt pozícióból ugyanannyi idő alatt szedik össze. (Ellentétben a HDD-kkel, ahol az olvasó fejnek el kell mozdulnia, ha egy fájl két vagy több darabban van rajta, ezzel időt veszítve.) Így a véletlenszerű olvasás/írás sebességük is nagyobb, mint a HDD-ké. Az operációs rendszer és programok számára tartom a legjobbnak őket, mivel ott rengeteg kis mennyiségű adat van amelyeket, külön külön kell betölteni, és legtöbbször olvasni kell őket. (látsd a windowsban a sok .dll)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!