1360x768-as monitoron lehet játszani 1920x1080-ba? (PC)
(Elsőnek rossz kategóriába írtam, ezért írom ki megint)
Elég sokat keresgéltem erről, de nem találtam meg amit kerestem.
1366x768-as a monitorom.
Leteszteltem GTA5-el úgy, hogy beállítottam a felbontást 1920x1080-ra. Úgy emlékeztem régen, hogy levág a képből, eltorzulnak a színek stb.
De nem! Teljes képernyőn kiadta, jobb színek és sokkal szebb lett a játék amikor 1366x768-ról, át állítottam 1920x1080-ra.
Ez hogy lehet? Azt hittem csak a monitor felbontásán lehet játszani.
Vagy ez nem 1080p lenne? Bár azt kétlem.
Egyénbként az fps is leesett 1080p-nek illően, ami nem zavar, mert szemmel láthatóan 2x szebb lett a minőség GTA5 tesztnél.
Vagy.. a monitor lehet nem is 1360x768-as? Igazából egy led tv, de csak annyi van a dobozra írva hogy 720p, de 768-ra van állítva a megjelenítés, mert úgy a leg arányosabb az asztal meg az ikonok.
De ha a átallítom a win megjelenítését 1920x1080-ra, akkor sem vág le a kepből. Csak annyi, hogy túl kicsik az ikonok.
Bush le-20gtg01 a led tv-m, de nem találtam felbontását neten.
Hát valószínű, hogy játékoknál 1080p lesz, mert érezhetően szebb és élvezetesebb.
Egy ezer éves HD5870-em van, de jövőhéten veszek egy új GTX 1050 Ti-t. (Olcsóbban veszem mint amennyi alapjáraton lenne, azért döntöttem mellette)
A mai vga-k képesek nagyobb képet renderelni, nagyobb részletgazdagsággal, mint ami a monitoron megjeleníthető. Ezt aztán a monitor méretére visszaskálázzák (ezt hívjuk super-resolution-nek). Kifejezetten arra való, hogy az alacsonyabb felbontású monitorokon is részletgazdagabbnak tűnjön a kép.
Csak olyan felbontást enged a játéknak, ami oldalarányaiban megegyezik az eredeti monitor felbontásával, így nem lesz sosem levágás/kilógás/torzulás.
Itt tudsz erről olvasgatni kicsit:
Már mindent értek, köszi :)
Játékoknál minden rendben van az arányokkal meg minden. De amikor a windows megjelenítését állítom 1080p-re, akkor túl kicsik az ikonok, a start, mappák, böngésző stb.
Meg lehet úgy csinálni, hogy mindent felnagyítani, miközben megmarad az 1080p felbontás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!