Szerintetek egy GTX 970-ent érdemes le cserélni egy GTX 1070-re?
érzel most problémát a játékokkal?
-nem? akkor nincs értelme a kérdésnek, használd boldogan amíg tudod.
-igen? biztos a kártya a hibás?
--nem? akkor CPU
--igen? akkor csere, ha van rá pénzed
Igen, ha 50-60K körül el tudod adni 970-et.
Most pont jó lehetőség van erre, mivel használt garis 970-ek és 290/390-ek pont kitöltik a 470/1060 3gb és a 1050Tik közti árrést.
Akár egy új 6gb-os 1060-as is érdemes lelet cseréni egy kis ráfizetésessel. Nem lesz annyival erősebb, de jól fogja tartani az értékét a következő 1-2 évben, és 1080-re továbbra kiváló lesz.
#2 RX480-ra gondolsz ugye? Mert a 1060 3gb de még a 970 is jobb a 470-től.
Egyébként felesleges új kártyát venni, ha most nincsenek szaggatási problémák.
Hát persze, sőt, még az 1050 is erősebb nála, nem? :D Nagyon hasonló szintet produkál a legtöbb játékban a 970 és a 470(persze van ahol elhúz a 970, de arra meg van legalább annyi amd s játék, nem érv egyik kártya mellett sem).
Ha 50 ért el tudod adni szerintem akkor sem éri meg, úgy is rá kéne fizetned 90 et, és habár a plusz teljesítmény elég drasztikus, de nem nyernél vele annyit hogy az ekkora ráfizetéssel buli legyen. Én megvárnám a következő szériát, addigra 1080p n még nem hiszem hogy komoly gond lenne ezzel a kártyával, és ha netán megint meglépik amit az idén, akkor nem kizárt, hogy az 1160 1080 közeli teljesítményt nyújt majd - és pénzt nem költöttél többet, ha addig elég neked ez a kártya akkor ezzel jársz a legjobban.
Vagy esetleg várod, hogy mit produkál az amd a vega kártyáival, de se az árazásról se a konkrét teljesítményről nem tudunk semmit(jó, doom vulkan benchmark volt, de.. na, doom vulkan amd, tényleg lenyűgöző amit összehoztak, de a kutyát nem érdekli hogy ott hogy teljesít). De csak egy plusz lehetőségnek említettem meg, mivel tényleg nem tudunk róla konkrétumot nem "ajánlanám" - a pletykák szerint 1070 hez közelebb lesz árazva, és gyorsabb lesz mint az 1080. De ugye ez csak pletyka, mondtak mindenféle marhaságot az rx sorozatról is.
#4 Hogy jön ide a 1050? Az nem éri el az rx470 et sem.
970 jobb az rx470-től összességében. Az rx480 pedig a 1060-al verseng.
Én itt kizárólag az árat érettem. 50-60 küzött jelenleg nincs olyan új kártya, ami megérné az árát(~50k fölött nem éri meg 1050Ti-t, vagy GTX960-at venni), ezért garanciális használt kártyák jó alternatívák.
Mind a 970, mind 290 erősebb,az 1050 Ti-nél, és használtan belefér ebbe az árba.
Mot van az utolsó alkalom, hogy normális áron el lehet adni 970-et, minél tovább vár vele a kérdező, annál jobban veszíti el az értékét.
Rossz esetben is +40-ből már kijön egy erősebb, időtállóbb és értökállóbb kártya.
Ez játékonként és driver verziókként változik.
#1 CPU nem mert i7 4790 van és pl mikor a proci 40-50% a videokártya már bőven 100%
#2 szerintem ha 1060 ra mennék az nem érné meg egyáltalán mert az tényleg nem add szerintem annyi + mint a 1070
#3 szaggatási problémák hát a lowon játszom nem a medium még nem ha meg highnál akkor már lehet (játék függő) de a i7 4790 szerintem a 1070 ideális lenne szerintem
#4 1080p nél nincs gond ha nem fullon játszol akkor még a 1050 is jó lenne, hát AMD annyira nem szeretem hangos könnyen melegszik driverei nem a legjobbak ahogy hallotam voltam amd-s de azok a hangok...
#6/#2 Ezért is gondolnám eladni minél hamarabb hogy nagyobbat és jobbat tudjak venni mert ha várnék vele megint pár évet akkor már szinte el se érné eladni, igaz most hogy ki hozták a 10 es szériát ez is nagy ár esést hozott a videokártyáknál sajna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!