Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Újratelepítettem a windowst...

Újratelepítettem a windowst egy új ssd-re, de a régin megmaradt a rendszer számára fenntartott partíció, eltüntethetem?

Figyelt kérdés

Eddig egy kisebb ssd-n volt a windows, most vettem egy újat, és arra feltelepítettem, az előző nagyobb "felét" pedig formáztam, de nem mertem a rendszer számára fenntartott partíciót is (350mb).

Most látom, hogy az újra is került egy helyreállítási (450mb) és egy rendszerpartíció (100mb) is, szóval érdekelne, hogy a régin lévőt formázhatom és egyesíthetem-e a többi részével?

2017. jan. 6. 14:42
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Igen csak nem egyszerű.
2017. jan. 6. 14:47
 2/8 anonim ***** válasza:
33%
Persze, de nem értem, miért ne lenne egyszerű??
2017. jan. 6. 14:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Lemezkezelővel megoldható.
2017. jan. 6. 15:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem a kivitelezés a gond, az kész, csak azt akartam tudni, hogy okozhat e bajt.
2017. jan. 6. 15:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Több millió kérdés meg van válaszolva.

A kérdések 75%-a egy perc google-al megválaszolható.

Jobb klikk a sajátgépen, ott kezelés majd lemezkezelés. Itt tudod törölni a régi partíciókat és ki tudod terjeszteni a megmaradtakat hogy ne legyen ott nem használt terület.

Ezt is leírhatnám részletesen de inkább google :)

https://www.youtube.com/watch?v=vski-10wEZM

2017. jan. 6. 15:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem. Ha új SSD-re telepÍtetted, akkor azon is megtalálható a 2 említett partíció. Amit a lemezkezelőben ugyan úgy ellenőrizhetsz. Tehát nyugodtan törölheted a régiről ezeket
2017. jan. 6. 15:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, köszönöm, de csak az volt a kérdés, hogy törölhetem-e. Arra kaptam választ, igen, oké, onnan megyek tovább, azt tudom, hogy kell, de köszönöm a segítőkészséget.
2017. jan. 6. 15:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért én egy lemezkezelővel megnézném hogy az új ssd-n is meg van e az említett partíció. Én jártam már úgy hogy volt egy merevlemez a gépben, azon win8, mellé beraktam egy másik merevlemezt, win10-et tettem rá, majd formátam az előző lemezt. A probléma az volt, hogy mivel a telepítő észlelte hogy van egy élő rendszer, annak pedig van mbr rekordja, az új rendszer bootja hozzáíródott ehhez. Ezáltal ugyan dual bootban ment volna, de ahogy elszállt a partíció, elszállt a boot is. Macerás helyreàllítani, mivel tiszta rendszer volt így inkább ujra tettem.
2017. jan. 6. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!