Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Rust, kevés fps, hardware,...

Rust, kevés fps, hardware, software probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A problémám az lenne hogy a Rust nagyon rosszul megy nálam, teljesen low grafikán 30-40 fps és sokszor beakad és leugrik 4-8 ra is az fps, majd vissza áll 30-40 re.

A configom:

amd fx 6300 8giga ram gtx 950 / windows 10

Tudom hogy nem egy bika gép, de minden más játék normálisan megy. (overwatch 100-120 fps highon, wow is fix 60-80 fps, h1z1 etc.) Az érdekesség az hogy a Rust az öcsém gépén lazán fut 60-80 fps-el ( e7600 6giga ram hd7770)

Rust futtatása közben a processzor és a ram kb 60-70% kihasználtságon szokott lenni, a lemez meg néha felugrik 100%-ra, nem tudom hogy ennek lehet-e köze hozzá.

Amiket eddig probáltam:

https://www.youtube.com/watch?v=qG_Mr-knt8Y&index=2&list=LL1..

Illetve a windows folyamatoknál a windows search-et leállítottam mert azt olvastam hogy attól pörög a lemez 100%-on. Volt driver update, vírus keresés, lemez töredezettség mentesítés, ccleaner, lemezkarbantartó.

Teljesen tanácstalan vagyok már. Néztem youtubon hogy ugyanilyen configgal mások a rustot full grafikán 60-100 fps el futtatják, gondolom akkor nekem is csak elkéne futnia.

A válaszokat előre is köszönöm!

#fps #hardware software probléma
2017. jan. 6. 09:40
 1/8 anonim ***** válasza:
mennyire sűrű, hogy a lemez felugrik 100ra? azért akad és esik le 4-8 fps re mert elkezd tekerni a vinyó és megáll a játék?
2017. jan. 6. 10:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Elég gyakori hogy a lemez 100% on fut, más játékoknál is, de ott nem veszek észre drasztikus fps zuhanást. Azt elfelejtettem még leírni hogy Rustnál ha grafikát állítok, kifagy a játék teljesen. " a program nem válaszol"
2017. jan. 6. 10:12
 3/8 anonim ***** válasza:
vga driver updatenél próbáld meg a tiszta telepítést is.
2017. jan. 6. 10:37
 4/8 anonim ***** válasza:
azt meg tudod nézni miért van 100% on a merevlemez? a játék miatt?
2017. jan. 6. 10:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem látok semmi olyan folyamatot ami 100%.ra használná a merevlemezt, most vettem meg a h1z1 just survivot, az is össze vissza megy, high on ment elöszőr 40-50 fps el és ugyanúgy mint rustnál megakadt a kép, majd levettem very low-ra akkor ott 100 fps, majd felvettem ultrára ott szintén 100 fps, majd következő elindításnál ultrán is akadott. Sajnálatos módon nem vagy egy nagy májer gépek terén, hogyan kell vga tiszta telepítést csinálni? Ha megnyitom Geforce experiencet ott mindegyik játéknál azt írja hogy "A játék nem optimalizálható" Nem tudom hogy ez normális-e ( Bf4, overwatch, Lol, wow, h1z1, mortal kombat etc)
2017. jan. 6. 20:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint uninstallálni kéne a teljes drivert experience- vel együtt. Csak magát a drivert és a Physx-et kéne feltenni! Semmi más komponensét nem. Tiszta telepítést ki lehet választani mikor telepíted a drivert ( egy pipa)
2017. jan. 7. 01:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Megcsináltam amit mondtál, van változás, 40-100 fps között ugrál low grafon, határozottan élvezhetőbb, de még most is vannak mikro laggok. Nem tudom hogy az minek köszönhető de sokszor kifagy a játék töltésnél, vagy grafika beállításnál, akkor a merevlemez 100% on pörög és azt írja a feladat kezelőben hogy a program nem válaszol.
2017. jan. 7. 13:54
 8/8 anonim ***** válasza:
lehet, hoyg egy win újrarakás segítene. (feltéve, ha nem 4-6 hónapja lett újrarakva)
2017. jan. 17. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!