Sapphire R9 280X-et kihajt egy I3 4160?
Sziasztok!
A fent említett processzort valamint kártyát használom, de csodálkozva néztem hogy egyes játékoknál sem a processzor, sem pedig a videokártya nincs 100%-on. A processzornál még érthető is lenne a kevesebb kihasználtság ha olyan játékról van szó aminek elég egy I3-as proci, de jelen esetben két olyan játékról van szó ami igencsak igényelné az erősebb processzort. Ezek a játékok pedig a Far Cry 4 és a Witcher 3.
Ha a processzorom 100%-on dolgozna és a kártya mondjuk 90-95%-on azt még megérteném, de hogy mindkettő alig verdesi a 60%-ot ez nekem furcsa... Olykor a processzor eléri a 75-90%-ot (pl: Witcher 3-ban Novigradban) de a videokártya még úgy is csak 54-60% között mozog. Szerintetek mi lehet a baj? Nyilván lesz processzor csere de addig is jó volna tudni hogy mitől lehet ez?
768p-ben játszom velük (1360x768), nagyrészt minden maxon van a grafikai beállításokban és a 60FPS-t is mondhatni stabilan tartják, nyilván az FPS ingadozásra rátesz a gyenge a processzor, de akkor is maximum -5~15FPS eltérés van, de ez is játékfüggő.
A lényeg hogy nem értem miért kapok ilyen FPS-t ha a kártya nincs is maxon kihasználva. Nem mintha probléma lenne hogy ha esetleg többre lenne képes és a proci tartja vissza, de szerintem nem erről van szó...
A tápegységem egy Cooler Master B700 (700W) szerintem ezzel nem lehet probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!