Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha azt szeretném hogy az...

Ha azt szeretném hogy az adataimat, előzményeimet ne hozhassák vissza, elég új merevlemezt venni?

Figyelt kérdés
Szüleimnek hagynám itt a gépet ha elköltözök, és nem szeretném ha egyszer valami miatt rábukkannának a meztelen képeimre, beszélgetéseimre, keresési előzményeimre stb. Ők nem értenek hozzá, épp ezért minden probléma miatt a szakértő ismerősüket hívják, ő meg előszedhet mindent újratelepítés, formázás után is. Nem vagyok paranoiás csak ismerem őket, szüleim mindig extra kíváncsiak, turkálósak voltak velem szemben. Régi asztali gépről van szó, épp ezért jót is tenne neki egy kis alkatrész csere. De nem igazán értek hozzá nő létemre, hogy mit is kellene kicserélni, ami ezt megoldja?
2017. jan. 5. 15:23
 1/5 anonim válasza:
Légyszi küldj nekem azokból a meztelen képekből! Légyszi légyszi légyszi. Kérlek kérlek kérlek. Na. Egyébként ha telepítőlemezzel törlöd a patríciókat, és újratelepíted az egész op rendszert, akkor nem fognak találni semmit.
2017. jan. 5. 15:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Merevlemez-csere után 100%, hogy nem tudja senki helyreállítani. Főleg, ha elviszed/megsemmisíted a mostanit a csere után.

A formázásról ez nem mondható el.

2017. jan. 5. 16:03
 3/5 anonim válasza:
Tehát ha törli a patríciókat, és az egészet újra telepíti, akkor még mindig visszakereshető?
2017. jan. 5. 16:31
 4/5 lali51 ***** válasza:
#3 lehetséges.Megfelelő szakértelemmel, vagy véletlen de ennek kicsi a valószínűsége.
2017. jan. 5. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen. Az egésznek az az oka, hogy az emberek 99%-a a gyorsformázást választja, mert ugye sokkal gyorsabb, mint a másik fajta. Ez viszont valójában nem törli az adatokat, hanem csak beállítja, hogy ez és ez a hely már nem foglalt, azaz felülírható. De amíg nincs felülírva, addig valójában ott van az adat. Megjegyezném, hogy a sima törlések is ilyenek, tehát nem csak a formázás, hanem az is, amikor törölsz egy fájlt a Windows-on vagy akármelyik operációs rendsezren.

Van egy lassabb formázás is, amely felülírja pl. 0-s bitekkel a partíciót. De ez egyrészt nagyon lassú, másrészt én úgy tudom, hogy 1-2 felülírás még nem is elegendő a teljes eltüntetéshez a hagyományos merevlemezeken.

2017. jan. 6. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!