Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDD-guruk, ez hogyan lehet?...

HDD-guruk, ez hogyan lehet? Minden szektor bad egy idő után? (lent)

Figyelt kérdés

Lenne egy hdd-m, ami 200koruli bad sectort produkál a s.m.a.r.t.-ban, egy nagyon megfogja, fagyasztja a gépet. Ennek a javitasara azert szeretnek kiserletet tenni, mert szerintem konnyen elofordulhat, hogy nem hardveresen ment tonkre, mivel a hiba akkor jelentkezett, miután az alaplaphibás gép nagyon sokszor fogta magat is lekapcsol, sokszor adatmuvelet (pl telepites) kozben is.

Hddregeneratorral probalkoztam, az kb. 7-8%-ig minden szektort jonak talalt, majd utana elkezdett csak badeket talani, viszont egyet se sikerult javitania, ezert 1-2 ora utan megszakitottak a folyamatot, es ramentem egy prescanra az elejetol kezdve. Itt jott a DOBBENET, mert minden sectorrol megallapitotta par masodperc alatt, hogy rossz. Más hasonlo program is ezutan azt csinalja, viszont ha ujrainditom a gepet (hirens boot), akkor mar megint elmegy addig a szazalekig, majd onnantol minden hibas, elotte (amirol meg megalapitotta hogy jo, es utana is) A bad sectorok szamat 600.000 kornyeken untam meg, de smartban persze ilyenkor is marad a 200koruli, es a windows is tovabbra is be tud bootolni.

Mit ronthatnak el ezek a programok, mit kene csinalnom. Egy all zerora iratas megtqlalna az osszes hibat?

A hdd tipusa: wd 3200bpvt-00jj5t0

2017. jan. 4. 16:14
 1/7 Derwer ***** válasza:

Az a HDD halott. Pont. Adatot már ne bízz rá. És ne kínszenvedés már, engedd el.

Jó eséllyel a táp nyirta ki.

2017. jan. 4. 16:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Laptopban van, olvasd el hogy miert gondolom hogy nem biztos hogy teljesen halott.

Hogy lehet az hogyha rátalal egy bad szektorra, akkor utana amig ki minden szektort bad-nek lát?

Amugy meg jol atb..ott a c a laptoppal...

2017. jan. 4. 17:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Hogyan tudnám kikényszeríteni, hogy az ksszes hibas sectort a tartalekra rakja? A fill to zero az jo lehet?
2017. jan. 4. 17:13
 4/7 Derwer ***** válasza:

Ha laptop is, az a HDD halott. Lehet van egy letört alkatész már a belsejében és az folyamatosan rontja a dolgot. a 200 regisztrál BAD sector, már erősen rossz kondíció.

A winyó elektronikája amúgy kizárja automatikusan ezeket a hibás szektorokat. csak épp újabbak haláloznak el folyamatosan.

2017. jan. 4. 17:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Esetleg még ha azzal akarok szórakozni, hogy az első x db szektort kihagyom (tudom melyik blokkok a rosszak), akkor azt pl gparteddel hogyan tudom megcsinálni? Align to cilinder, és akkor tuti az elejét hagyja ki ha az a grafikus sávot úgy húzom.

Tudom hogy nem érdemes vele szórakozni, de erre most kiváncsi vagyok.

2017. jan. 4. 20:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem fogják tudni a választ, mert csak 1 program tudta ezt helyrehozni ami már nem létezik/nem fejlesztik.

HDD Regenerator volt a neve, még DOS verzióban letölthető, de ez sem javít hanem a "backup sectorokat" ami minden HDD-n van azt fogja hasznalni a hibásak helyet. Sok óráig csinálja és néha napokig is, de a tesztek zöldben lesznek és nem lesz hiba rajta ha akarod "értékesíteni".

[link]

Amúgy elég volt ha 1x leejtette a gyerek bekapcsolva és a HDD ugye szinte nanométer pontossággal dolgozik, egy kicsit meggörbül akkor csikarja a tárcsát, szektor hibákat csinál. Ezt a HDD-t eldobni...

2017. máj. 5. 22:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Vagy így megoldani hogy oda neíródjon:

https://www.youtube.com/watch?v=XSAV809q-Kw

De ez is csak ideiglenes...

2017. máj. 5. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!