HDD-guruk, ez hogyan lehet? Minden szektor bad egy idő után? (lent)
Lenne egy hdd-m, ami 200koruli bad sectort produkál a s.m.a.r.t.-ban, egy nagyon megfogja, fagyasztja a gépet. Ennek a javitasara azert szeretnek kiserletet tenni, mert szerintem konnyen elofordulhat, hogy nem hardveresen ment tonkre, mivel a hiba akkor jelentkezett, miután az alaplaphibás gép nagyon sokszor fogta magat is lekapcsol, sokszor adatmuvelet (pl telepites) kozben is.
Hddregeneratorral probalkoztam, az kb. 7-8%-ig minden szektort jonak talalt, majd utana elkezdett csak badeket talani, viszont egyet se sikerult javitania, ezert 1-2 ora utan megszakitottak a folyamatot, es ramentem egy prescanra az elejetol kezdve. Itt jott a DOBBENET, mert minden sectorrol megallapitotta par masodperc alatt, hogy rossz. Más hasonlo program is ezutan azt csinalja, viszont ha ujrainditom a gepet (hirens boot), akkor mar megint elmegy addig a szazalekig, majd onnantol minden hibas, elotte (amirol meg megalapitotta hogy jo, es utana is) A bad sectorok szamat 600.000 kornyeken untam meg, de smartban persze ilyenkor is marad a 200koruli, es a windows is tovabbra is be tud bootolni.
Mit ronthatnak el ezek a programok, mit kene csinalnom. Egy all zerora iratas megtqlalna az osszes hibat?
A hdd tipusa: wd 3200bpvt-00jj5t0
Az a HDD halott. Pont. Adatot már ne bízz rá. És ne kínszenvedés már, engedd el.
Jó eséllyel a táp nyirta ki.
Laptopban van, olvasd el hogy miert gondolom hogy nem biztos hogy teljesen halott.
Hogy lehet az hogyha rátalal egy bad szektorra, akkor utana amig ki minden szektort bad-nek lát?
Amugy meg jol atb..ott a c a laptoppal...
Ha laptop is, az a HDD halott. Lehet van egy letört alkatész már a belsejében és az folyamatosan rontja a dolgot. a 200 regisztrál BAD sector, már erősen rossz kondíció.
A winyó elektronikája amúgy kizárja automatikusan ezeket a hibás szektorokat. csak épp újabbak haláloznak el folyamatosan.
Esetleg még ha azzal akarok szórakozni, hogy az első x db szektort kihagyom (tudom melyik blokkok a rosszak), akkor azt pl gparteddel hogyan tudom megcsinálni? Align to cilinder, és akkor tuti az elejét hagyja ki ha az a grafikus sávot úgy húzom.
Tudom hogy nem érdemes vele szórakozni, de erre most kiváncsi vagyok.
Nem fogják tudni a választ, mert csak 1 program tudta ezt helyrehozni ami már nem létezik/nem fejlesztik.
HDD Regenerator volt a neve, még DOS verzióban letölthető, de ez sem javít hanem a "backup sectorokat" ami minden HDD-n van azt fogja hasznalni a hibásak helyet. Sok óráig csinálja és néha napokig is, de a tesztek zöldben lesznek és nem lesz hiba rajta ha akarod "értékesíteni".
Amúgy elég volt ha 1x leejtette a gyerek bekapcsolva és a HDD ugye szinte nanométer pontossággal dolgozik, egy kicsit meggörbül akkor csikarja a tárcsát, szektor hibákat csinál. Ezt a HDD-t eldobni...
Vagy így megoldani hogy oda neíródjon:
https://www.youtube.com/watch?v=XSAV809q-Kw
De ez is csak ideiglenes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!