Miért nem indul el az új RAM-mal a gépem?
Figyelt kérdés
Pár napja memóriabővítést végeztem a számítógépemben. A gép a RAM behelyezése után elindult és a vezérlőpultban 8gb rendszer memóriát írt ki. Azonban kikapcsolás után többé már nem indult a gép, csak akkor ha kivettem az új RAM-ot a régi mellől. Egy ugyanolyan 4gb-os Kingmax RAM-ot vettem, mint amilyen már 5 éve szolgál a gépben. Rá kellett viszont jönnöm, hogy 5 év hosszú idő, hiába ugyanaz a cikkszám, RAM már nem ugyanaz teljesen. A régi RAM dual-sided, tehát 8-8 IC van mindkét oldalán, az új viszont single-sided, egy oldalán 8 IC található. Arra gyanakszom, hogy az alaplapom nem kezeli a single-sided RAM-okat, bár a leírás semmit nem ír erről. De akkor első indításkor miért indult el a gép?2017. jan. 3. 12:48
1/3 anonim válasza:
Azt én sem értem, hogy miért indult el. Azaz a gép még csak-csak, de a rendszer már meglep. Nálam azonnal kilőtte magát a gép, ahogy boot-ra került volna a sor, aztán olvastam rá, állítólag az egyoldalas és a kétoldalas sehogy sem jönnek össze, így nem is firtattam.
2/3 anonim válasza:
Különböző lehet a kettő időzítése, és ha az első SPD-je alapján konfigurál a BIOS, és a második azt a beállítást nem bírja, akkor lehet ilyen instabil. Cseréld meg a kettőt!
Ritka esetben előfordulhat, hogy egyáltalán nincs közös nevező a kettő között. Ilyenkor nem tudod őket együtt használni-
3/3 anonim válasza:
Velem az is előfordult már, hogy azért nem működött az egyik memória slot, mert a processzor foglalatban el volt hajolva pár tű.
Nézd meg hogy rendben van e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!