Tehát volt neked ilyen kipróbáltad és kacatnak tituláltad.
Vélemény és tapasztalat közt van különbség.
Haveromnak egy G633-asa van 1 óránál többet nem tudom viselni hangzásban nem sokkal de lemarad árban 3X drágább.
A G700V lecseréltem egy nevesebb Sennheiser PC 330-ra.Megbántam hogy a régit a gyereknek adtam nem tudok vele cserélni pedig SENHEISER.
Stereo fejhallgatóval már elérhető a tökéletes térhangzás, és nem kéne bedőlni ennek a marketingfogásnak. A virtuális térhangzást pedig szoftveresen lehet megoldani az analóg jel manipulálásával (lásd pl razer surround), emiatt bármelyik stereo fejhallgató képes a virtuális 5.1/7.1 dolby hangzásra, csak mint már mondtuk, nincs semmi értelme. Bár a valósnak sincs.
Csak ugye van pár kifejezetten agyatlan vásárló/gamer (mert ugye csak ezt a népcsoportot sikerült erre a hülyeségre buzdítani), aki azt hiszi, hogy ennek van értelme. Többnyire ők azok a potenciális vásárlók, akik bedőlnek minden hülyeségnek, hogy gamerebb leszel a ledszalagokkal meg a plexis gépházzal.
Célszerű megnézni, hogy az oculus riftet miért sztereo fejhallgatóval adják. Vagy azt megnézni, hogy a high-end házimozi (amire a dolby az 5.1/7.1-t kitalálta) fejhallgatók miért mind sztereo fejhallgatók. Vagy a szimulációs kabinokban miért sztereohangzást biztosítanak. Ennek az az oka, hogy mivel a fejhallgató ideális pozícióban van, ezért nincs szükség kettőnél több driverre. És mivel csak a gamer birkák ilyen agyatlanok, ezért semmilyen más területhez nem gyártanak 5.1/7.1 fejhallgatót.
Itt van egy felvétel a sok közül, amit meg lehet hallgatni sztereo fejhallgatóval, hogy éreztessük, hogy nincs szükség többre. Ha ez nem elég, akkor lehet még keresgélni:
https://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA
Ha nem vagy képes sztereo fejhallgatóban térben hallani, akkor neked nem 7.1-es fejhallgató kell, hanem egy fül orr gégész.
Bár itt látom sok tapasztalt hangmérnök ül a fotelekben akik váltig állítják, hogy az emberiség soha nem kísérletezett térhangzással és csak a dolby hozta el nekünk ebben az évtizedben azt a lehetőséget, hogy fejhallgatóval is halljunk térben. Jó nagy hülyék vagytok.
Más: valaki mondta, de nem igaz, hogy a sztereo fejhallgató, az 2.1. Nem, nincs mélynyomó.
Megint más: PC 330 se volt soha jó annak köszönhetően, hogy mikrofonos. A mikrofonos fejhallgatók mindig sokkal drágábbak, mint a különállóak, ráadásul kevésbé megbízhatóak.
Sok érdekesség látott már napvilágot ezért már nem merem azt mondani valamire hogy nincs amiért nem hallottam róla.
Hogy megvédjem a 2.1 fülest a HS-G700V GX-nek van egy vibra funkciója ami bekapcsolva olyan subot nyom hogy a mélyet EQval vissza kell szabályozni hogy élvezhető legyen.
5.1 , 7.1 , virtual3D két hangszorón egyre megy.
Lehetséges jó térhangzást elérni sima sztereóba csak iszonyú idő és technika igényes itt egy példa https://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA sztereó fülessel kiváló. Több hangszórós megoldásban pl. házimozi ott a DTS sok hozzáfűzni valóm nincs -tökéletes.Na de hogy is jön össze ez egy fülesbe? Egy igazán jó gamer füles,és itt a gamert játékra fejlesztettre értem, saját hangkártyát tartalmaz kiküszöbölve a mindenxar alaplapi hangkarikat és a játékok digitális (DTS) jelét feldolgozva létrehoz egy vírtuális hangkörnyezetet ami térben ott szól ahová a programozók megírták.Ezt egy USB csatlakozással érik el, számomra megfoghatatlan hogy egy analog jack csatin keresztül hogy érik el,max alaplapi hangkártyával. A fenti példa mikrofonokkal és utólagos parametrika csúsztatásokkal stúdió munkával készült ezt hivatott kiváltani a gamer fülesekbe a hangkártya természetesen szoftveresen saját fülre szabhatóan realtime-ban. Ezt 5.1 nek vagy 7.1nek nevezni piár fogás inkább virtuál 3D.Minden gyártó esküszik a saját hangkódolására és a beépített hangkarira hogy az a legjobb ezt ki ki döntse el de ettől függetlenül létezik ez a kategória és nem összekeverendő egy normál sztereó fülessel.A Gamer szó hallatán engem is kiver a veríték de sajnos rövidebb és jobb szó a játékra kifejlesztett helyett nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!