Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 5.1/7.1 fejhallgatót keresek...

5.1/7.1 fejhallgatót keresek kb 30. 000 FT-ért mikrofonnal?

Figyelt kérdés

2016. dec. 29. 16:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tehát volt neked ilyen kipróbáltad és kacatnak tituláltad.

Vélemény és tapasztalat közt van különbség.

Haveromnak egy G633-asa van 1 óránál többet nem tudom viselni hangzásban nem sokkal de lemarad árban 3X drágább.

A G700V lecseréltem egy nevesebb Sennheiser PC 330-ra.Megbántam hogy a régit a gyereknek adtam nem tudok vele cserélni pedig SENHEISER.

2016. dec. 29. 17:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Stereo fejhallgatóval már elérhető a tökéletes térhangzás, és nem kéne bedőlni ennek a marketingfogásnak. A virtuális térhangzást pedig szoftveresen lehet megoldani az analóg jel manipulálásával (lásd pl razer surround), emiatt bármelyik stereo fejhallgató képes a virtuális 5.1/7.1 dolby hangzásra, csak mint már mondtuk, nincs semmi értelme. Bár a valósnak sincs.

Csak ugye van pár kifejezetten agyatlan vásárló/gamer (mert ugye csak ezt a népcsoportot sikerült erre a hülyeségre buzdítani), aki azt hiszi, hogy ennek van értelme. Többnyire ők azok a potenciális vásárlók, akik bedőlnek minden hülyeségnek, hogy gamerebb leszel a ledszalagokkal meg a plexis gépházzal.

Célszerű megnézni, hogy az oculus riftet miért sztereo fejhallgatóval adják. Vagy azt megnézni, hogy a high-end házimozi (amire a dolby az 5.1/7.1-t kitalálta) fejhallgatók miért mind sztereo fejhallgatók. Vagy a szimulációs kabinokban miért sztereohangzást biztosítanak. Ennek az az oka, hogy mivel a fejhallgató ideális pozícióban van, ezért nincs szükség kettőnél több driverre. És mivel csak a gamer birkák ilyen agyatlanok, ezért semmilyen más területhez nem gyártanak 5.1/7.1 fejhallgatót.

Itt van egy felvétel a sok közül, amit meg lehet hallgatni sztereo fejhallgatóval, hogy éreztessük, hogy nincs szükség többre. Ha ez nem elég, akkor lehet még keresgélni:

https://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA

Ha nem vagy képes sztereo fejhallgatóban térben hallani, akkor neked nem 7.1-es fejhallgató kell, hanem egy fül orr gégész.

2016. dec. 29. 19:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Bár itt látom sok tapasztalt hangmérnök ül a fotelekben akik váltig állítják, hogy az emberiség soha nem kísérletezett térhangzással és csak a dolby hozta el nekünk ebben az évtizedben azt a lehetőséget, hogy fejhallgatóval is halljunk térben. Jó nagy hülyék vagytok.

Más: valaki mondta, de nem igaz, hogy a sztereo fejhallgató, az 2.1. Nem, nincs mélynyomó.

Megint más: PC 330 se volt soha jó annak köszönhetően, hogy mikrofonos. A mikrofonos fejhallgatók mindig sokkal drágábbak, mint a különállóak, ráadásul kevésbé megbízhatóak.

2016. dec. 29. 19:10
 14/15 anonim ***** válasza:

Sok érdekesség látott már napvilágot ezért már nem merem azt mondani valamire hogy nincs amiért nem hallottam róla.

Hogy megvédjem a 2.1 fülest a HS-G700V GX-nek van egy vibra funkciója ami bekapcsolva olyan subot nyom hogy a mélyet EQval vissza kell szabályozni hogy élvezhető legyen.

5.1 , 7.1 , virtual3D két hangszorón egyre megy.

Lehetséges jó térhangzást elérni sima sztereóba csak iszonyú idő és technika igényes itt egy példa https://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA sztereó fülessel kiváló. Több hangszórós megoldásban pl. házimozi ott a DTS sok hozzáfűzni valóm nincs -tökéletes.Na de hogy is jön össze ez egy fülesbe? Egy igazán jó gamer füles,és itt a gamert játékra fejlesztettre értem, saját hangkártyát tartalmaz kiküszöbölve a mindenxar alaplapi hangkarikat és a játékok digitális (DTS) jelét feldolgozva létrehoz egy vírtuális hangkörnyezetet ami térben ott szól ahová a programozók megírták.Ezt egy USB csatlakozással érik el, számomra megfoghatatlan hogy egy analog jack csatin keresztül hogy érik el,max alaplapi hangkártyával. A fenti példa mikrofonokkal és utólagos parametrika csúsztatásokkal stúdió munkával készült ezt hivatott kiváltani a gamer fülesekbe a hangkártya természetesen szoftveresen saját fülre szabhatóan realtime-ban. Ezt 5.1 nek vagy 7.1nek nevezni piár fogás inkább virtuál 3D.Minden gyártó esküszik a saját hangkódolására és a beépített hangkarira hogy az a legjobb ezt ki ki döntse el de ettől függetlenül létezik ez a kategória és nem összekeverendő egy normál sztereó fülessel.A Gamer szó hallatán engem is kiver a veríték de sajnos rövidebb és jobb szó a játékra kifejlesztett helyett nincs.

2016. dec. 30. 08:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Ennek nem sok köze van az analóg jelhez vagy a hangkártyának, végérvényesen a "virtuális 5.1/7.1" fülesek is sztereofülesek és az analóg jelet az alaplapi hangkártya is tudja manipulálni. Azért egy analóg jel nem olyan bonyolult, hogy 50 ezres hangkártya kelljen az előállításához.
2016. dec. 30. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!