Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PCIE 3. 0 X16 mindegy melyik...

PCIE 3. 0 X16 mindegy melyik csatlakozóba kerül a VGA?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek. Van egy alaplap, Asus Maximus VIII Hero, és az érdekelne, ha a VGA a legalsó PCIE slot ba kerülne, működne e, illetve ha igen, lenne e FPS csökkenés? Azért kellene alulra tennem a VGA t, mert másképp nem lenne hely a pumpának és a tartálynak.

Erről lenne szó:

[link]

A két felső PCIE világosabb színnel van jelölve, míg az alsó sötétebbel, ezért merült fel bennem a kérdés.

2016. dec. 29. 11:04
 1/10 anonim ***** válasza:
A legfelsőbe tegyed
2016. dec. 31. 15:07
 2/10 anonim ***** válasza:
még a mostani legerősebb kártyáknál sem hoz semmi plusz fps-t a pcie 3.0 ez kb egy nagy + reklám volt hogy anno még többen váltsanak platformot . Akár pcie 2.0 -ba is tehetnéd.
2016. dec. 31. 17:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Azért már van pár játék, ahol számít az a kis plussz amit a 3.0 ad!
2016. dec. 31. 18:02
 4/10 anonim ***** válasza:
3 fps?
2016. dec. 31. 18:08
 5/10 anonim ***** válasza:
2016. dec. 31. 18:11
 6/10 anonim ***** válasza:
Természetesen a különbség marginális, egy két játékban azért a +3 fps éppenhogy jól jön. De igazad van. Elhanyagolható. A difi inkább az 1.0 után jön ki jobban a 3.0 javára. De az sem sok. Úgy vettem észre, hogy sok 1.0-ás lap már nem veszi be az újabb 3.0-ás kártyákat, esetleg bios frissítés után. Nem azt mondom, hogy ez a tendencia, inkább csak tapasztalat pár régebbi gép szervíze után írom ezt.
2016. dec. 31. 18:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Szóval minél nagyobb a felbontás, annál nagyobb a különbség. Mármint nekem ez jött le. Viszont ha jól tudom, az Asus Maximus VIII Hero lapon nincs 2.0, csak 3.0, de lehet rosszul tudom. A két világosabb foglalat (CPU) jelet kapott, az alsó, egyedüli sötétebb pedig (PCH) jelet, amit nem igazán értek, ezért merült fel bennem a kérdés, mert szerintem mindhárom slot 3.0 ás, ez nem is volt kérdés, ami engem érdekel, hogy miben különbözik a CPU és PCH megkülönböztetésű foglalatok, mármint menne-e, vagy lenne-e teljesítménycsökkenés emiatt :S Ezt most kell eldöntenem, mert a VGA pozíciója fogja megszabni, milyen vízhűtést kaphat a gép, felénk pedig nem nagy a választék :S
2017. jan. 1. 12:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, 165Hz s QHD monitort tervezek GTX 1080 által meghajtva, és nem esne jól az a pár hiányzó FPS sem, pláne hogy azért tervezek CWC t (vízhűtést), hogy magasabb legyen a tuning potenciál, ezzel lehetőleg minél jobban kiaknázva a gép erejét.
2017. jan. 1. 12:20
 9/10 anonim ***** válasza:

2Szóval minél nagyobb a felbontás, annál nagyobb a különbség. "

tehát nem .. max 3 fps a különbség oszt ennyi. Nem tudom mit vergődsz ezen . De ha van 3.0 hát abba rakod .

2017. jan. 2. 06:59
 10/10 A kérdező kommentje:
De látom nem értetted meg a kérdést. Vagy nem is tudom hol akadtál el... Minden port 3.0, de a felső kettő CPU jelzést kapott, az alsó, amire nekem lenne szükségem, az PCH jelzést kapott, ezért merült fel bennem a kérdés, működne-e egyáltalán, vagy kisebb lenne-e a teljesítménye ebben a portban. Nem azért mert 2.0 portot kapna 3.0 helyett, ez is 3.0, viszont elméletileg a plusz hardvereknek van fenntartva, tehát WIFI kártya, és egyéb hardver ami a PCIE slotba kerülhet. Angol fórumokon nem sokat szűrtem le abból, amire én vagyok kíváncsi, de ők nem javasolják a SLI használatát ebben a portban, azt mondják, eleve olyan lap kell, ami direkt SLI re van kialakítva, PCH portba nem lenne okos VGA t tenni. Ez bizonytalanított el.
2017. jan. 2. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!