Melyik proci lenne a jobbik választás főleg játékra (rainbow 6 sige, csgo, h1z1, dayz, rocketleague) I3 6100 vagy I5 2400?
"Egyértelműen az i5, újabb, 4 magos és tovább lesz használható mint az i3-as."
Az i5 2011-es, az i3 2015-ös. Hogy lehet újabb az i5? Az i3 2 mag, 4 szál, de 4 magként üzemel. Gyakorlatilag már 4 magos. Kisebb fogyasztás mellett nagyobb teljesítmény, magasabb órajelen.
Egyértelműen az i3-at válaszd. Főleg, hogy a Haswell i5 szintet is meglépi néha, valamely játékokban/programokban.
"Gyakorlatilag már 4 magos."
Eszed tokját 4 magos, az 2 mag 4 szálon, marhára nem ugyanaz, elhiheted nem azért írják ki, mert túl sok a tinta a noymtatóban.
Az i5 erősebb, ha mind a 4 magot használod egyszerre, viszont legtöbb játék nem tudja. Az i3 majdnem olyan erős, mivel újabb, még ha két magos is, tehát játszásra valószínűleg jobb lenne legtöbb esetben.
Én a helyedben az i3-at választanám ha ugyanolyan árban vannak, mivel újabb foglalatot használ, DDR4-es rammal megy, tehát sokkal jobb lehetőséged lesz később bővíteni, a régi i5-öst dobhatod ki az alaplappal, rammal együtt ha már nem lesz elég jó.
Egyébként az előző válaszadónak - egyáltalán nem igaz, hogy a 2 mag 4 szál (i3) az ugyanolyan jó mint a 4 mag 4 szál (i5) - ha így lenne akkor senki nem adna ki majdnem kétszer annyi pénzt egy új i5-ösre.
„Az i5 erősebb, ha mind a 4 magot használod egyszerre, viszont legtöbb játék nem tudja.”
Ez egyébként jó nagy marhaság ami megragadt egészen mostanáig az emberekben... Már a Battlefield 4 is sokat profitált a 4 magból, de még a 8 szálból is. Nem hiába váltottam i5 2500-ról i7 2600-ra. i5 nem volt képes 60FPS-re, az i7 viszont igen. De ott a Star Wars Battlefront aminél szintén megéreztem az i5-ről i7-re való váltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!