Ez mit jelent memory clock-nál? Miért így írja? GTX 1050 Ti.
Gtx 1050 Ti vásárlás előtt állok éppen, de előtte elkezdtem hasonlítgatni különböző gyártók tulajdonságait.
Ez a két féle keltette fel érdeklődésem:
A másik:
(Van mégegy, de azt inkább kizártam. Inno3d)
Amit furcsálltam az az, hogy a Palit verziónál a memory clock: 3500MHz (DDR 7000MHz)
Gigabyte-nál pedig: 7008 MHz.
Ez mit befolyásol?
Palitnál miért úgy van írva?
Vagy ez semmit nem jelent, mindkét kártya ugyan az ebből a szempontból?
Igazából csak pár ezerrel drágább a gigabyte, nem tudom megéri-e az extra pénzt.
Iletve a max felbontásuk miért különbözik?
Gigabyte: 7680x4320
Palit: 4096x2160
Abból a +8 Mhz-ből te semmit nem fogsz érezni.
A legfontosabb a GPU, mivel mind a kettőben ugyan az van, meg kell nézni a memory bandwith-et (ami szintén azonos) illetve a hűtést.
Tapasztalatból mondom, gigánál elég retek a hűtés. Nekem GTX 970 G1 Gamingem van és 1,5 év után mint a paksi atomerőmű lapátturbinája, úgy indul el meg megy itt mellettem lent egy hangszigetelt Corsair Obsidian 550D házban! Szóval nem kis teljesítmény gigától.
Köszi :)
Tehát a gigabyte-nál is ugyan az a helyzet? Nem ddr-nél csak a fele, vagyis 3500?
Hirtelen arra gondoltam, hogy ez egy ilyen turbó lehetőség, például ha nem játék megy, akkor csak 3500-an pörög és nem ad olyan teljesítményt. De akkor megnyugodtam.
Akkor a palit verzióra megyek. Bár kicsit aggódtam, mert még sosem hallottam erről a gyártóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!