Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történhetett, nem működik...

Mi történhetett, nem működik a duál channel?

Figyelt kérdés

Van egy MSI Z97 G3 Gaming alaplapom, abban egy i7 4790 proci valamint 2 db Kingstone HyperX Beast 2X8gb DDR3 1600Mhz ram.

Eddig működtek duál channelben, de a gép egyszercsak leállt és nem indult el. Külön-külön a ramokkal elindul, és single channelben is látja őket az alaplap az 1-2 vaklamint a 3-4 slotban elhelyezve, de együtt nem indulnak sem az 1-4 sem a 2-4 slotban. Mi lehet a probléma? Alaplap hiba, memória hiba, esetleg Bios frissítés vagy CMOS reset kell? Eddig semmi baj nem volt, vagy esetleg a procival lett valami? Köszönöm a segítséget! Tudom tesztelni kell mindent, de hátha találkozott már valaki efféle problémával. az alaplap proci garisak még de addig amíg nem biztos mi a gond egyáltalán hardwares és nem softwares a hiba addig nem akarok intézkedni. A Win10 újratelepítése nem oldotta meg a problémát valami nagyobb lehet a gond.

2016. dec. 21. 13:16
 1/2 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy az sem mindegy hogy melyik ram melyik slotban van, mert akkor sem indul a gép ha a 2-es slotban lévő ramot átteszem az 1-es slotban lévő helyére vagyis megcserélem a kettőt, pedig tök ugyanaz mindegyik, csak egyetlen kombinációban indulnak az 1-2 és a 3-4 slotban, de ekkor single channelben látja a gép mind a 16 gigát. Lehet hogy mégis ram probléma lenne?
2016. dec. 21. 13:33
 2/2 anonim ***** válasza:

Én nem akarom az ördögöt a falra festeni, de én akkorát szívtam az MSI Gaming lapjával mint a huzat. Csak az AM3+-os lap volt. a Jelenség ugyanaz. Random kifagyások, memóriák hol működtek, hol nem, USB eszközöket ledobálta stb. Volt szervizben, azt mondták, hogy oké, persze. Azt gondoltam utána, ha jó, akkor legyen jó másnál. Eladtam. Soha többé nem veszek MSI lapot.

A CMOS resetet megpróbálhatod, a BIOS frissítésnek nem látom értelmét, ha eddig működött, de ennél a lapnál minden lehetséges :)

2016. dec. 22. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!