Egy külső HDD-t hogyan lehet jelszóval védeni?
Megteheted hogy nem az egész HDD tartalmat kódolod, hanem csak azokat a file-okat amiket védeni akarsz.
Pl. a VeraCrypt programmal.
Csinálsz egy image file-t vele, aminek tartalmát kódolja, hozzáférés csak jelszóval lehetséges. Mountolod meghajtóként és azt teszel bele amit akarsz. Amit oda másolsz az védve lesz. Minden máshoz szabadon hozzá lehet férni, mint korábban.
Persze ez sem fog jelszót kérni amikor bedugod a HDD-t, csak amikor mountolni akarod az image-et.
A titkosított file-okhoz a jelszó nélkül nem tudnak hozzáférni (beleolvasni) de az image-et törölhetik, akkor az adataid megsemmisülnek (de hozzáférni nem tudnak).
Bocsánat, hogy csak most válaszolok, de tudok érdemben hozzászólni a kérdéshez. Előrebocsátom, hogy én sem vagyok informatikai szakember, és nem sokat konyítok hozzá, de biztosan létezik olyan eljárás a külső meghajtó védelmére, amelyet a kérdező kérdezett. A WD My Book típusú, 3T-ás nagyméretű külső meghajtómhoz (amit még 2013 végén vettem), kaptam egy olyan programot (WD Apps Setup) aminek van egy olyan hasznos funkciója, hogy csak akkor férek hozzá a meghajtó tartalmához, ha előtte ezt a fájlt elindítom (WD Lock) és beírom az általam megadott jelszót. Ez működik bármelyik másik gépre is rákapcsolva is! Már többször próbáltam és így van. Csak az a nagy baj, hogy másik külső HDD-hez már nem tudom használni ezt a programot.
Tehát én is valami ilyesmit szeretnék, a többi hordozható meghajtómra is, de azokhoz nem kaptam ilyen zárolási funkciót. Nem tudna valaki ebben segíteni? Amelyik mindegyik külső HDD-hez jó. Előre is köszönettel: BI
Az a program azért működik, mert az a HDD egy hardveres titkosítást alkalmaz és a program a jelszóval feloldja azt.
Titkosítás nélkül NEM LEHET jelszóval lezárolni egy HDD tartalmát! Ha viszont pl. Bitlocker-rel titkosítod, akkor az bármelyik HDD-n menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!