Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem indul a gép. Mi baja lehet?

Nem indul a gép. Mi baja lehet?

Figyelt kérdés

Konfigom:

gigabyte h110m s2h

i5 6500

8gb kingston hyperx fury ddr4 2133 x1

gtx 1060 3gb

corsair cx450m

Western Digital 10ezex 1TB

asus dvd író (4.000FT)

Kendomen RD ház

------

Meghozták, összeraktam. Elsőre bekapcsolt, minden venti felpörgött ment raktam a win 10-et. Megvolt felment, felraktam a drivereket, még mindig semmi baj. Leállítottam, elraktam, összepakoltam. Ezután kb 4 nap muúva elővettem, bekapcsoltam és beis kapcsolt de a chrome megynitása után lefagyott... A kép megragadt ott ahol volt, a ventik pörögtek tovább. Újraindítottam(hosszan nyomtam a főkapcsolót, mert a reset gomb nem ment), a gigabyte logonál befagyott. Mondom rossz a win10 felrakom a 7-et. Felraktam jó is volt, driverek meg egy 5 progi fel is ment, majd egyszercsak letöltés közben lefagyott. Utána else indult megint befagyott a logonál. Gyanakodtam a procira, de 32fokos volt a videókártya meg sem ütötte még a 35fokot se mert még nem játszottam vele.

Mi lehet a baj?

A válaszokat előre is köszönöm.

2016. dec. 17. 15:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Vedd ki a dvd írót és a videókártyát és indítsd az integráltról. Ha így megy akkor valószínűleg a VGA-val van valami. Ha így sem megy akkor esetleg RAM (ramtest-et is futtathatsz) vagy alaplap?
2016. dec. 17. 15:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Oksa megnézem
2016. dec. 17. 15:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Lefagyott így is kb 10 perc múlva.
2016. dec. 17. 16:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Futass egy memtest-et és nézd meg, hogy jók-e a RAM-ok.

____

Ha elindult a gép akkor indítsd el az Aida64-et és nézd meg mekkora a CPU feszültsége. (Vcore)

Ha túl magas vagy túl alacsony akkor ez is lehet a gond, BIOS-ban írd felül ha ezt tapasztalod.

2016. dec. 17. 16:33
 5/10 A kérdező kommentje:
A fesz 1.092 vagy 1.082 kozott ugral
2016. dec. 17. 16:48
 6/10 A kérdező kommentje:
Aida64 gpu cpu testnel a cpunal eljutott a single flopsra es lefagyott kb 12percet ment videojartya es olvaso nelkuk
2016. dec. 17. 16:55
 7/10 anonim ***** válasza:

Próbáld meg azt, hogy a bios-ban a vcore-t átállítod manuálisra és beírsz 1.25V-t.

Futtass még egy Aida stressztesztet.

Ha nem jó akkor keresd még az LLC beállítást. (Load Line Calibration) és válaszd ki a legnagyobb beállítást.

Ha így nem fagy le akkor elkezdheted csökkenteni a feszültségét és az LLC beállítást, hogy alacsonyabb legyen a hőmérséklet.

2016. dec. 17. 17:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Minden használatkor előveszed, összedugod, és ha végeztél elrakod??? Mivan?
2016. dec. 17. 23:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Na nemtudom mivolt a baja. A sata csatikat ujradugdostam es atcsereltem. Par kabelt beljebb hoztam, biost resrteltem, a ram helyet atcsereltem. Megoldódott nem fagyott le kb 3 ora múlva se. Köszi a válaszokat
2016. dec. 18. 08:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehetett sata csati probléma is. Hasonló volt nekem is. Kicsit feszesek voltak, egy idő után "kicsúsztak" a vinyóból. Sajnos nem kapcsosak voltak. Mikor lecseréltem őket minden megoldódott.
2016. dec. 18. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!