Nem indul a gép. Mi baja lehet?
Konfigom:
gigabyte h110m s2h
i5 6500
8gb kingston hyperx fury ddr4 2133 x1
gtx 1060 3gb
corsair cx450m
Western Digital 10ezex 1TB
asus dvd író (4.000FT)
Kendomen RD ház
------
Meghozták, összeraktam. Elsőre bekapcsolt, minden venti felpörgött ment raktam a win 10-et. Megvolt felment, felraktam a drivereket, még mindig semmi baj. Leállítottam, elraktam, összepakoltam. Ezután kb 4 nap muúva elővettem, bekapcsoltam és beis kapcsolt de a chrome megynitása után lefagyott... A kép megragadt ott ahol volt, a ventik pörögtek tovább. Újraindítottam(hosszan nyomtam a főkapcsolót, mert a reset gomb nem ment), a gigabyte logonál befagyott. Mondom rossz a win10 felrakom a 7-et. Felraktam jó is volt, driverek meg egy 5 progi fel is ment, majd egyszercsak letöltés közben lefagyott. Utána else indult megint befagyott a logonál. Gyanakodtam a procira, de 32fokos volt a videókártya meg sem ütötte még a 35fokot se mert még nem játszottam vele.
Mi lehet a baj?
A válaszokat előre is köszönöm.
Futass egy memtest-et és nézd meg, hogy jók-e a RAM-ok.
____
Ha elindult a gép akkor indítsd el az Aida64-et és nézd meg mekkora a CPU feszültsége. (Vcore)
Ha túl magas vagy túl alacsony akkor ez is lehet a gond, BIOS-ban írd felül ha ezt tapasztalod.
Próbáld meg azt, hogy a bios-ban a vcore-t átállítod manuálisra és beírsz 1.25V-t.
Futtass még egy Aida stressztesztet.
Ha nem jó akkor keresd még az LLC beállítást. (Load Line Calibration) és válaszd ki a legnagyobb beállítást.
Ha így nem fagy le akkor elkezdheted csökkenteni a feszültségét és az LLC beállítást, hogy alacsonyabb legyen a hőmérséklet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!