TP-Link C20 AC750 kétsávos router. Ezt vásároltam egy régi majdnem 10 éves b/g/n-es tplink router helyett 500 as diginettel és a hatótávolsága katasztrófális. A régi ezerszer jobb. Ez csak beállítási hiba vagy tényleg ilyen rosszak a mai routerek?
Az 5GHz kis távolságon működik csak. Nagyon gyorsan csökken a jelszintje, már egyetlen ajtó is megfoghatja. Ha a routert eltakarva telepitetted, asztal alá vagy könyvek mögé, ahogy sokan teszik, már elég a csődhöz.
Keress kevésbé zsúfolt csatornát a 2,4GHz-hez. Frissitsd a firmware-t is, javulhat a működés egy újabbal.
#2-es vagyok ismét
Most nézem, te 100-as LAN-nal szerelt routert vettél 500-as nethez? Nem nevezném bölcs döntésnek.
Szerintem interferencia, esetleg csatorna váltás segíthet.
Mobilra feltűnően tenni pl a wifi analyzer programot és látni fogod zsúfolt-e a Freki amit használsz.
5ghzen kisebb a hatótáv, ahogy írták. Bár azért nem kéne kifejezetten gyengének lennie.
Az 500as nethez amúgy ez a router harmat gyenge, jóval drágábban lesz csak olyan ami tudja.
Repeater felezné a sávszélességet. Inkább a régi routert konfigolod fel DHCP szerver nélkül APnak ha van kábel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!