Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha alaplapot cserélek (Gigabyt...

Ha alaplapot cserélek (Gigabyte-ról ASUS-ra), akkor újra kell rakni a gépet?

Figyelt kérdés

jelenlegi: Gigabyte H81M-S2PV

amire cserélni akarom: ASUS B150-Plus

Nem nagyon szeretném újrarakni, mert akkor minden fontos programot, játékmentést, játékok, stb. újra kellene rakni, ami azért nem kis idő.

Ha jól tudom akkor ennek az az oka, hogy a Gigabyte driverei vannak most telepítve, ami az ASUS-nak nem jó.

2016. dec. 10. 20:55
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Úgy látszik, hogy akkor ebből újratelepítés lesz. Először is Win7-et vagy 10-et ajánlotok?
2016. dec. 11. 11:50
 12/29 A kérdező kommentje:
Közben eszembe jutott, hogy az jó lenne-e, ha a mostani Win7-es rendszeremet frissíteném Win10-re és utána cserélném ki az alaplapot, így minden úgy maradna ahogy volt?
2016. dec. 11. 13:22
 13/29 anonim ***** válasza:

Driver sweeper, ezzel szedd le a régi drivereket:

[link]

2016. dec. 11. 16:05
 14/29 A kérdező kommentje:

Oké ez nagyon hasznosnak tűnik, de ezeket nem tudom, hogy kell megcsinálni:

"Use the official uninstaller(s) of the driver(s) you want to uninstall."

Tehát ez azt jelentené, hogy használjam a hivatalos driver uninstallert azoknál a drivereknél, amelyeket ki akarok törölni? Ezt hogy? (szájbarágósan magyarázzátok el, mert nem értek hozzá)

"Use Driver Sweeper and select what to clean."

Csökkentett módban beindítom a Driver Sweepert és ott hogyan/honnan tudom, hogy mit akarok törölni?

(szájbarágósan magyarázzátok el, mert nem értek hozzá)

2016. dec. 11. 17:19
 15/29 anonim ***** válasza:

Itt egy videó, itt jobban látszik, mint ha leírom. 2:30-tól lesz érdekes:

https://www.youtube.com/watch?v=DXs3DHdbTUg&list=PLStO0UI_6Z..

2016. dec. 11. 19:56
 16/29 anonim ***** válasza:
2016. dec. 11. 20:03
 17/29 anonim ***** válasza:

Szóval szedj le minden driver-t, az alaplap csere előtt, rakd össze az új gépet, utána ccleaner-el takarítsd ki a rendszer leírót így:

https://www.youtube.com/watch?v=LkwymVDwciI&ab_channel=nicks..

Ha megvan, indítsd újra, aztán mehetnek fel az új driver-ek. A ccleaner abszolút megbízható, több mint hét éve használom.

2016. dec. 11. 20:25
 18/29 A kérdező kommentje:

Ok, köszi a segítséget.

Ha kitakarítom a registry-t azzal ha jól tudom nagy problémákat lehet okozni, nem?

És ezt már azután kellene megcsinálnom miután az új alaplappal indítottam a gépet?

Egyébként a videóban csak a grafikus driverekről van szó.

Bocsi, kicsit ömlesztve írtam, de remélem érthető.

2016. dec. 11. 23:39
 19/29 anonim ***** válasza:

Nekem ilyeneket talál:

[link]

Innen tudod letölteni:

[link]

Egyszer már cseréltem alaplapot, igaz hogy asrock-ról asrock-ra, de nekem működött. Azért csinálj egy rendszer visszaállítási pontot, mielőtt neki fogsz.

2016. dec. 12. 04:00
 20/29 A kérdező kommentje:

Visszatérve a #17-es válaszodra:

A drivereket nem tudom leszedni az alaplap csere előtt hiszen használatban vannak. Csak akkor tudom majd letörölni őket, amint nem lesz rájuk szükség. Nem így van?

A másik kérdésem pedig még mindig fennáll, miszerint a registry kipucolását az új alaplappal való indítás után, vagy előtt kell megcsinálni? (Feltételezem, hogy utána, de nem tudom.)

2016. dec. 12. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!