Adva van egy 3 éve vett konfig s lenne 20000 Ft a bővítéséhez. Érdemes? Ha igen, mivel? Milyen bővítéstől lesz a legjobb?
AMD FX-6100 (6 magos, 3300 MHz, 14MB) BOX 28480 Ft
Corsair Vemgeance 8 GB/1866 Mhz KIT (2*4 GB) CL9 12 690 Ft
Gigabyte GV-N660OC-2GD - GTX660 55 900 Ft
Cooler Master Elite Power 500WP/White RS500-PSAPJ3-IT 9 060 Ft
Western Digital Caviar Blue 1 TB 63 MB SATA3 WS10EZEX 18 690 Ft
Gigabyte GA-78LMT-S2P 11 140 Ft
Az árak évekkel ezelőttiek.
bocsánat, hiányos a kérdés.
ez gammer gépként van használva.
az a bajom, hogy ssd-től csak a pálya váltások lesznek egy perc helyett fél percesek.
olyan bővités kellene amitől a játékélmény lesz jobb.
egyesek szerint az alaplap visszafogja a pocot és videokártyát s inkább alaplapot kellene cserélni mint a procot gyorsabb vagy 8 magpps procra.
csak nem tudom ez igaz e?
videokártyát sajnos 20-ért nem tudok jobbat venni, a ram is elég többtől nem lenne gyorsabb...
vagy ez téves infó?
Mondjuk ez az SSD jó lenne:
Az alaplap nem úgy fogja vissza a procit, mint te gondolod. Ha vennél egy minőségibb alaplapot azzal nem igazán vagy előrébb. Elkezdhetnél ugyan tuningolni a processzort (ami adna jó néhány fps-t), de nem sokáig jutnál, mert kéne hozzá egy normális hűtő.
(A VGA csere esetleg úgy lenne lehetséges ha el tudnád adni normális áron a jelenlegi kártyád)
nem akar ssd-t fogjátok már fel. ...
az árakat felezd le ma pont annyit érnek ezek az alkatrészek .
20 ezerből nem tudod növelni a teljesítményét . Elsőnek is egy erősebb kártya kellene . Utána egy jobb alaplap + hűtés ás felhúzni olyan 4.5 ghz-re a procit .
Tehát akkor a kártya a gyenge pont így is, hogy a teljes konfig értékének közel fele az volt?
Annó nagyon mondták, hogy ez az alaplap csak összefogja az egészet de nem ez kellene de akkor nem értem, miért mondták. Azt se értem, hogy ha a 10 ezres alaplap értéke ma a fele, akkor az miét nem jó választás, hogy kicserélem az az alaplapot egy olyan alaplapra ami akkor 40 000 lett volna, ma meg 20?
Félre lettem informálva, hogy ez annyira gyatra alaplap?
az ssd winyó valóban jó, azonban nincs annyi pénz hogy minden jó legyen.
dvd olvasó és ház se véletlenül nincs a felsorolásban. ANnó azt nem vettünk, mert akkor is a keret maximális kihasználása volt a cél.
Nyilván ha kicserélnéd a videókártyát játékok tekintetében akkor nyernél a legtöbbet.
Ha vennél bele egy SSD-t akkor az egész gépet gyorsabbnak éreznéd. Windows alatt is és töltési idő szempontjából is.
Elég lenne egy normális alaplap 20e körül, de mint írtam azzal még sehol sem vagy. Még venned kéne egy normális hűtőt a procira (~10e), hogy azt tuningold. Ennek van a 2. legnagyobb ráhatása az fps-re.
Én ezt csinálnám (ha nem akarsz SSD-re költeni):
Vennék egy rendes CPU hűtőt és megpróbálnám addig tuningolni, ameddig engedi. (Legalább 4ghz)
Ha sikerül elérned ezt az eredményt már az is javulás lenne. De ha tovább akarod húzni a procit (~4.5ghz) akkor ez az alaplap valószínűleg nem bírna. Nézd meg mekkora javulást érsz el játékok alatt, ha ennyivel is meg vagy elégedve akkor jelenleg hagyd ennyiben.
Másik lehetőség. Hamarosan bemutatják a Zen-t, március fele kerül a boltokba. Egy másik lehetőség, hogy kb. eddig vársz, összegyűjtesz még egy keveset ÉS nézel használtan egy normális CPU+Alaplap kombót.
(Utána pedig felteszed aprópénzért a jelenlegi procit meg lapot)
az a gond a videokártya cserével, hog ynekem azt mondták, ezzel az alaplap-proci kombóval éphogy elmegy nagyobb videokártyát ez nem tudna meghajtani. vagy akkor ez tévedés?
mert ha alaplapot és videokártyát is cserélek az meg már 20000-nél több.
huzzni meg nem akarnám a procit mert nem értek hozzá, kinyirni mégdrágább lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!