Mitől lehet folyamatosan sokáig a gép indítása után a lemez használat 100%?
minden indításnál nagyon sokáig 99-100% a lemezhasználat, van hogy negyed órán át is, mire beáll egy alacsony szintre.
egy laptopról van szó
1 terrás HDD 2 particióra osztva
egyiken 35% szabad hely van (ezen van az OP rendszer is)
a másikon 30% a szabad hely
ezen kivül 3 gyári particio van
400MB és egy 23GB helyreállitási particio
és 300MB EFI rendszer particio
8GB ram
2GBnvidia videokártya
win10
virus védelem
avast (nem free)
malwarebytes ( ezt azért raktam fel, mert ez a gond nem most kezdődött és azt mondták az avast kevés, tegyem mellé ezt is)
Gondolom.
Nem règ nèztem.a windows update azt irja minden napra kèsz.
"virus védelem
avast (nem free)
malwarebytes"
Ez két párhuzamosan futó vírusvédőt és folyamatos malwarebytest jelent? Akkor ez a gond. Egy aktív védelem elég, mert 'összeakadnak', a malw.-et pedig csak alkalmanként (konkrét gyanú esetén) célszerű futtatni. Így most mindig végigszkenneli a HDD-t induláskor.
Indulásnál a Feladatkezelőt nyisd meg (pl. Ctrl+Shift+Esc kombináció):
- Indítás fülön hosszú az automatikusan induló programok listája?
- Folyamatok fülön a futó folyamatokat rendezd a Lemez oszlop szerint, hogy melyik terhel a legjobban, és keress rájuk, vagy írd ide. (ha nem külön telepített program, hanem Szolgáltatás terhel, akkor az adott elemen jobbegérgomb > Részletek megjelenítése > majd a kijelölt folyamaton (pl. svchost.exe) is jobbegérgomb > Ugrás szolgáltatásokra > itt láthatod melyik rendszerösszetevő terhel)
Mèrgemben ujra húztam a gèpet.
A hiba nem szünt meg igysem :(
Lehet hogy valami rossz a vinyómban?
HDSentinel mit ír a kondícióra?
ez pl azt irja, hogy minden rendben a vinyóval.
ha ez igaz akkor már nagyon nem értem, hogy mi van a géppel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!