Tudnátok segíteni számítógép fejlesztésében? (GTX 1060; i5-6500; Z170)
Először csupán egy olcsóbb videokártyával szerettem volna fejleszteni a gépemet, de végül egy konfig összeállításáig jutottam.
Igények:
Viszonylag nincs túl sok szabadidőm, uyganakkor szeretek különféle kalandjátékokkal játszani, amik sok és izgalmas órát biztosítanak (KotOR, Dragon Age, Bioshock Infinite, Tomb Rider, GTA...)
Az újabb játékok amik felkeltették érdeklődésemet a Whicher, Tombrider, GTA V, Far Cry, Assasins Creed...stb
Szóval ehhez hasonló címekkel szeretnék játszani és úgy vélem, hogy a már most megjelent játékok is hosszú időre kielégítenék igényeimet.
Mivel sz új játékok már eléggé szép grafikával rendelkeznek, így gondoltam érdemes lenne ezeket a megfelelő minőségben futtatni. Ami nálam minimálisan a 1080P közepes beállításokkal.
Így VGA terén egy GTX 1060-ra esett a választásom, viszonylag jó árban van, és még az ultra beállításokkal is elvan.
Ebből a kártyából van 3GB-os és 6GB-os változat is. Teljesítményben alig van különbség, árban viszont már annál több.
Ráadásul a 3GB-os is maximálisan kielégítené az igényeimet.
De mégis csak gondolkodom a 6GB-os változaton, hiszen kétszer annyi memória. Viszont drága.
Mik azok a szempontok ami miatt a 6GB-os megérné a többlet költséget?
Processzornak egy I5-6500-ast néztem hozzá.
Jó-e ez a CPU-GPU párosítás?
Alaplap:
Jelenleg egy olcsóbb Z170-es alaplapon gondolkodom.
Már olyan 30-35 ezer környékén kapni.
Hogyan érdemes a sokféle variáció közül választani?
Laikusként elsőre azt gondolnám, hogy bele tudjam dugdosni azt amit szeretnék aztán minden oké.
De gondolom mégis csak vannak egyéb kritériumok is?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
#1 feleslegesnek nem mondanam..lehet huzni azt az i5-ot is skylakenel.
Nekem egy Gigabyte Z170-HD3P lap van Pentium G4400-el,szerintem nagyon jo lap.
En meg elgondolkodnek egy RX480-on is,nem vagyok tulzottan megelegedve az nvidiaval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!